Ældre

Normalkost til ældre 7 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 22 E% Fedt 36 E% Kulhydrat 42 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

26 % af energi

1 blødkogt æg (50 g)

½ stk. rugbrød (25 g) med skrabet fedtstof (5 g)

1 appelsin (125 g) /juice (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g) med skrabet fedtstof (5 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

6 % af energi

Letmælksyoghurt (100 g) med mysli (15 g)

Frokost

 

22 % af energi

2/2 stk. rugbrød (50 g)

Skrabet fedtstof (5 g blød margarine)

1 leverpostejmad (10 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (40 g) med løgringe (5)

1 lille portion råkost (50 g gulerod, 5 g rosin, 3 g citronsaft)

1 glas minimælk (150 ml)

Eftermiddag

6 % af energi

1 stk. fuldkornsknækbrød (12 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

Aften

 

30 % af energi

Kyllingefilet (125 g tilberedt/(150 g råt)

Broccoli (80 g)

Majskerner, frosne (80 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (100 g)

Vand

Sen aften

10 % af energi

Nødder/mandler (20 g)

1 glas minimælk (150 ml)

Normalkost til ældre 9 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 19 E% Fedt 32 E% Kulhydrat 49 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

22 % af energi

1 blødkogt æg (50 g)

½ stk.  rugbrød (25 g) med skrabet fedtstof (5 g)

1 appelsin (125 g) /juice (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g) med skrabet fedtstof (5 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Marmelade (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

9 % af energi

1 banan (100 g)

Letmælksyoghurt (100 g) med mysli (15 g)

Frokost

 

22 % af energi

3/2 stk. rugbrød (75 g)

Skrabet fedtstof (10 g blød margarine)

1 leverpostejmad (10 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (40 g) med løgringe (5 g)

1 skinkemad (10 g), 1 sherrytomat (20 g)

1 lille portion råkost (50 g gulerod, 5 g rosin, 3 g citronsaft)

1 glas minimælk (150 ml)

Eftermiddag

6 % af energi

1 stk. fuldkornsknækbrød (12 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Marmelade (20 g)

Kaffe/te

Aften

 

30 % af energi

Kyllingefilet (125 g tilberedt/(150 g råt)

Broccoli (80 g)

Majskerner, frosne (80 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (150 g)

Jordbærgrød (100 ml)  med minimælk (50 ml)

Vand

Sen aften

11 % af energi

Nødder/mandler (30 g)

1 glas minimælk (150 ml)

Normalkost til ældre 12 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 17 E% Fedt 33 E% Kulhydrat 50 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

20 % af energi

1 blødkogt æg (50 g)

2/2 stk. rugbrød (50 g) med skrabet fedtstof (10 g)

1 appelsin (125 g) /juice (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g) med skrabet fedtstof (5 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Marmelade (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

8 % af energi

1 banan (100 g)

Letmælksyoghurt (150 g) med mysli (20 g)

Frokost

 

25 % af energi

4/2 stk. rugbrød (100 g)

Skrabet fedtstof (20 g blød margarine)

1 leverpostejmad (10 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (40 g) med løgringe (5)

1 skinkemad (10 g) med sherrytomat (20 g)

1 frikadellemad (40 g) med rødbede (10 g)

1 portion råkost (65 g gulerod, 35 g hvidkål, 15 g olie/eddikedressing)

1 glas minimælk (150 ml)

Eftermiddag

10 % af energi

2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g)

2 skiver ost 30+ (40 g)

Marmelade (40 g)

Kaffe/te

Aften

 

29 % af energi

Kyllingefilet (125 g tilberedt/(150 g råt)

Broccoli (125 g)

Majskerner, frosne (125 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. 1 dl (5 g hvedemel til jævning)

Kartofler (250 g)

Jordbærgrød (150 ml) med minimælk (50 ml)

Vand

Sen aften

8 % af energi

Nødder/mandler (30 g)

1 glas minimælk (150 ml)

Normalkost til ældre 7+9+12 MJVis indholdSkjul indhold

 

7 MJ

9 MJ

12 MJ

Tidlig morgen

 

 

 

Morgen

1 blødkogt æg (50 g)

½ stk. rugbrød (25 g) med skrabet fedtstof (5 g)

1 appelsin (125 g) /juice (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g) med skrabet fedtstof (5 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

1 blødkogt æg (50 g)

½ stk.  rugbrød (25 g) med skrabet fedtstof (5 g)

1 appelsin (125 g) /juice (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g) med skrabet fedtstof (5 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Marmelade (20 g)

Kaffe/te

1 blødkogt æg (50 g)

2/2 stk. rugbrød (50 g) med skrabet fedtstof (10 g)

1 appelsin (125 g) /juice (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g) med skrabet fedtstof (5 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Marmelade (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

Letmælksyoghurt (100 g) med mysli (15 g)

1 banan (100 g)

Letmælksyoghurt (100 g) med mysli (15 g)

1 banan (100 g)

Letmælksyoghurt (150 g) med mysli (20 g)

Frokost

2/2 stk. rugbrød (50 g)

Skrabet fedtstof (5 g blød margarine)

1 leverpostejmad (10 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (40 g) med løgringe (5)

1 lille portion råkost (50 g gulerod, 5 g rosin, 3 g citronsaft)

1 glas minimælk (150 ml)

3/2 stk. rugbrød (75 g)

Skrabet fedtstof (10 g blød margarine)

1 leverpostejmad (10 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (40 g) med løgringe (5 g)

1 skinkemad (10 g), 1 sherrytomat (20 g)

1 lille portion råkost (50 g gulerod, 5 g rosin, 3 g citronsaft)

1 glas minimælk (150 ml)

4/2 stk. rugbrød (100 g)

Skrabet fedtstof (20 g blød margarine)

1 leverpostejmad (10 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (40 g) med løgringe (5)

1 skinkemad (10 g) med sherrytomat (20 g)

1 frikadellemad (40 g) med rødbede (10 g)

1 portion råkost (65 g gulerod, 35 g hvidkål, 15 g olie/eddikedressing)

1 glas minimælk (150 ml)

Eftermiddag

1 stk. fuldkornsknækbrød (12 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

1 stk. fuldkornsknækbrød (12 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Marmelade (20 g)

Kaffe/te

2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g)

2 skiver ost 30+ (40 g)

Marmelade (40 g)

Kaffe/te

Aften

Kyllingefilet (125 g tilberedt/(150 g råt)

Broccoli (80 g)

Majskerner, frosne (80 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (100 g)

Vand

Kyllingefilet (125 g tilberedt/(150 g råt)

Broccoli (80 g)

Majskerner, frosne (80 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (150 g)

Jordbærgrød (100 ml) med minimælk (50 ml)

Vand

Kyllingefilet (125 g tilberedt/(150 g råt)

Broccoli (125 g)

Majskerner, frosne (125 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. 1 dl (5 g hvedemel til jævning)

Kartofler (250 g)

Jordbærgrød (150 ml) med minimælk (50 ml)

Vand

Sen aften

Nødder/mandler (20 g)

1 glas minimælk (150 ml)

Nødder/mandler (30 g)

1 glas minimælk (150 ml)

Nødder/mandler (30 g)

1 glas minimælk (150 ml)