Diabetes diæt

Diabetes diæt 7 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 20 E% Fedt 31 E% Kulhydrat 49 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

24 % af energi

59 g kulhydrat

1 portion havregryn (40 g) med 1 tsk. sukker (5 g) og minimælk (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

6 % af energi

18 g kulhydrat

1 stk. knækbrød (12 g) med banan (50 g)

Frokost

 

24 % af energi

44 g kulhydrat

2/2 stk. rugbrød (50 g)

1 leverpostejmad (15 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 portion råkost (100 g gulerod, 50 g hvidkål, 20 g olie/eddikedressing)

1 glas minimælk (150 ml)

Eftermiddag

5 % af energi

9 g kulhydrat

1 stk. fuldkornsknækbrød (12 g) med avocado (20 g)

Kaffe/te

Aften

 

30 % af energi

41 g kulhydrat

Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt)

Broccoli (150 g)

Majskerner, frosne (50 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (120 g)

Vand

Sen aften

11 % af energi

15 g kulhydrat

Nødder/mandler (20 g)

1 appelsin (125 g)

Diabetes diæt 9 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 17 E% Fedt 32 E% Kulhydrat 51 E% Kulhydrat 253 g

Tidlig morgen

 

Morgen

22 % af energi

70 g kulhydrat

1 portion havregryn (50 g) med 2 tsk. sukker (10 g) og minimælk (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

4 % af energi

18 g kulhydrat

1 stk. knækbrød (12 g) med banan (50 g)

Frokost

 

27 % af energi

61 g kulhydrat

3/2 stk. rugbrød (75 g)

Skrabet fedtstof(10 g blød margarine)

1 leverpostejmad (15 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 kartoffelmad (30 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

sherrytomat (20 g)

1 portion råkost (100 g gulerod, 50 g hvidkål, 20 g olie/eddikedressing)

1 glas minimælk (150 ml)

Eftermiddag

8 % af energi

19 g kulhydrat

2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g) med avocado (50 g)

Kaffe/te

Aften

 

30 % af energi

71 g kulhydrat

Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt)

Broccoli (150 g)

Majskerner, frosne (50 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (180 g)

Jordbærgrød (100 ml) med minimælk (50 ml)

Vand

Sen aften

9 % af energi

14 g kulhydrat

Nødder/mandler (20 g)

1 appelsin (125 g)

Diabetes diæt 12 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 17 E% Fedt 34 E% Kulhydrat 49 E% Kulhydrat 325 g

Tidlig morgen

 

Morgen

 

23 % af energi

90 g kulhydrat

1 portion havregryn (75 g) med 1 spsk. sukker (10 g) og minimælk (250 g)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

Skrabet fedtstof (8 g blød margarine)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

5 % af energi

25 g kulhydrat

2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g) med

½ banan (50 g)

1 skive skinke (10 g)

Frokost

 

28 % af energi

74 g kulhydrat

4/2 stk. rugbrød (100 g)

Skrabet fedtstof (15 g blød margarine)

1 leverpostejmad (15 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 kartoffelmad (30 g) med mayonnaise (10 g), purløg (2 g), sherrytomat (20 g)

1 æggemad (60 g) med en tomat (100 g), karse (2 g)

1 portion råkost (100 g gulerod, 50 g hvidkål, 20 g olie/eddikedressing)

1 glas minimælk (150 ml)

Eftermiddag

9 % af energi

21 g kulhydrat

2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g) med avocado (50 g)

Kaffe/te

Nødder/mandler (15 g)

Aften

 

26 % af energi

93 g kulhydrat

Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt)

Broccoli (150 g)

Majskerner, frosne (50 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. 1 dl (5 g hvedemel til jævning)

Kartofler (240 g)

Jordbærgrød (150 ml) med minimælk (50 ml)

Vand

Sen aften

9 % af energi

22 g kulhydrat

1 stk. fuldkornsknækbrød (12 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Nødder/mandler (15 g)

Appelsin (125 g)

Diabetes diæt 7+9+12 MJVis indholdSkjul indhold

 

7 MJ

9 MJ

12 MJ

Tidlig morgen

 

 

 

Morgen

1 portion havregryn (40 g) med 1 tsk. sukker (5 g) og minimælk (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

1 portion havregryn (50 g) med 2 tsk. sukker (10 g) og minimælk (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

1 portion havregryn (75 g) med 1 spsk. sukker (10 g) og minimælk (250 g)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

Skrabet fedtstof (8 g blød margarine)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

1 stk. knækbrød (12 g) med banan (50 g)

1 stk. knækbrød (12 g) med banan (50 g)

4/2 stk. rugbrød (100 g)

Skrabet fedtstof (15 g blød margarine)

1 leverpostejmad (15 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 kartoffelmad (30 g) med mayonnaise (10 g), purløg (2 g), sherrytomat (20 g)

1 æggemad (60 g) med en tomat (100 g), karse (2 g)

1 portion råkost (100 g gulerod, 50 g hvidkål, 20 g olie/eddikedressing)

1 glas minimælk (150 ml)

Frokost

2/2 stk. rugbrød (50 g)

1 leverpostejmad (15 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 portion råkost (100 g gulerod, 50 g hvidkål, 20 g olie/eddikedressing)

1 glas minimælk (150 ml)

3/2 stk. rugbrød (75 g)

Skrabet fedtstof(10 g blød margarine)

1 leverpostejmad (15 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 kartoffelmad (30 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

sherrytomat (20 g)

1 portion råkost (100 g gulerod, 50 g hvidkål, 20 g olie/eddikedressing)

1 glas minimælk (150 ml)

4/2 stk. glutenfrit brød (100 g)

Fedtstof(24 g smør/blød margarine)

1 leverpostejmad (uden gluten) (20 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 æggemad (40 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

1 frikadellemad (fars rørt uden glutenholdigt mel) (40 g) med rødbede (10 g)

1 glas letmælk (150 ml)

Eftermiddag

1 stk. fuldkornsknækbrød (12 g) med avocado (20 g)

Kaffe/te

2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g) med avocado (50 g)

Kaffe/te

2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g) med avocado (50 g)

Kaffe/te

Nødder/mandler (15 g)

Aften

Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt)

Broccoli (150 g)

Majskerner, frosne (50 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (120 g)

Vand

Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt)

Broccoli (150 g)

Majskerner, frosne (50 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (180 g)

Jordbærgrød (100 ml) med minimælk (50 ml)

Vand

Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt)

Broccoli (150 g)

Majskerner, frosne (50 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. 1 dl (5 g hvedemel til jævning)

Kartofler (240 g)

Jordbærgrød (150 ml) med minimælk (50 ml)

Vand

Sen aften

Nødder/mandler (20 g)

1 appelsin (125 g)

Nødder/mandler (20 g)

1 appelsin (125 g)

1 stk. fuldkornsknækbrød (12 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Nødder/mandler (15 g)

Appelsin (125 g)