Diabetes diæt 12 MJ

Protein 17 E% Fedt 34 E% Kulhydrat 49 E% Kulhydrat 325 g

Tidlig morgen

 

Morgen

 

23 % af energi

90 g kulhydrat

1 portion havregryn (75 g) med 1 spsk. sukker (10 g) og minimælk (250 g)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

Skrabet fedtstof (8 g blød margarine)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

5 % af energi

25 g kulhydrat

2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g) med

½ banan (50 g)

1 skive skinke (10 g)

Frokost

 

28 % af energi

74 g kulhydrat

4/2 stk. rugbrød (100 g)

Skrabet fedtstof (15 g blød margarine)

1 leverpostejmad (15 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 kartoffelmad (30 g) med mayonnaise (10 g), purløg (2 g), sherrytomat (20 g)

1 æggemad (60 g) med en tomat (100 g), karse (2 g)

1 portion råkost (100 g gulerod, 50 g hvidkål, 20 g olie/eddikedressing)

1 glas minimælk (150 ml)

Eftermiddag

9 % af energi

21 g kulhydrat

2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g) med avocado (50 g)

Kaffe/te

Nødder/mandler (15 g)

Aften

 

26 % af energi

93 g kulhydrat

Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt)

Broccoli (150 g)

Majskerner, frosne (50 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. 1 dl (5 g hvedemel til jævning)

Kartofler (240 g)

Jordbærgrød (150 ml) med minimælk (50 ml)

Vand

Sen aften

9 % af energi

22 g kulhydrat

1 stk. fuldkornsknækbrød (12 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Nødder/mandler (15 g)

Appelsin (125 g)