Diabetes diæt 7 MJ

Der henvises til Fagligt selskab af kliniske diætisters (FaKD) Rammeplan for ernærings- og diætbehandling af voksne med type 2-diabetes her.

Bemærk, at arbejdsgruppen bag rammeplanen har været i løbende dialog med Diabetes Nutrition Study Group (DNSG), som er en del af European Association for the Study of Diabetes (EASD), med henblik på at inddrage DNSG’s anbefalinger, men DNSG har valgt at udsætte deres arbejde til juni 2021 pga. COVID-19.

Protein 20 E% Fedt 31 E% Kulhydrat 49 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

24 % af energi

59 g kulhydrat

1 portion havregryn (40 g) med 1 tsk. sukker (5 g) og minimælk (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

6 % af energi

18 g kulhydrat

1 stk. knækbrød (12 g) med banan (50 g)

Frokost

 

24 % af energi

44 g kulhydrat

2/2 stk. rugbrød (50 g)

1 leverpostejmad (15 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 portion råkost (100 g gulerod, 50 g hvidkål, 20 g olie/eddikedressing)

1 glas minimælk (150 ml)

Eftermiddag

5 % af energi

9 g kulhydrat

1 stk. fuldkornsknækbrød (12 g) med avocado (20 g)

Kaffe/te

Aften

 

30 % af energi

41 g kulhydrat

Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt)

Broccoli (150 g)

Majskerner, frosne (50 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (120 g)

Vand

Sen aften

11 % af energi

15 g kulhydrat

Nødder/mandler (20 g)

1 appelsin (125 g)