Glutenfri diæt

Indholdsfortegnelse

Normalkost

Glutenfri normalkost 7 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 18 E% Fedt 30 E% Kulhydrat 52 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

28 % af energi

1 portion glutenfrie havregryn (40 g) med sukker (5 g) og minimælk (150 ml)

1 appelsin (125 g)/juice (150 ml)

1 stk. groft glutenfrit brød (50 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

6 % af energi

1 banan (100 g)

Frokost

 

23 % af energi

2/2 stk. groft glutenfrit brød (50 g)

1 leverpostejmad (uden gluten) (15 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 portion råkost (65 g gulerod, 35 g hvidkål, 15 g olie/eddikedressing)

1 glas minimælk (150 ml)

Eftermiddag

4 % af energi

1 stk. groft glutenfrit knækbrød (12 g)

Marmelade (10 g)

Kaffe/te

Aften

 

32 % af energi

Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt)

Broccoli (100 g)

Majskerner, frosne (100 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g maizena til jævning)

Kartofler (120 g)

Vand

Sen aften

7 % af energi

Nødder/mandler (20 g)

Glutenfri normalkost 9 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 15 E% Fedt 30 E% Kulhydrat 55 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

24 % af energi

1 portion glutenfri havregryn (50 g) med sukker (10 g) og minimælk (150 ml)

1 appelsin (125 g)/juice (150 ml)

1 stk. groft glutenfrit brød (50 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

4 % af energi

1 banan (100 g)

Frokost

 

27 % af energi

3/2 stk. groft glutenfrit fuldkornsbrød (75 g)

Skrabet fedtstof(10 g blød margarine)

1 leverpostejmad (uden gluten) (15 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 kartoffelmad (30 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

1 sherrytomat (20 g)

1 portion råkost (65 g gulerod, 35 g hvidkål, 15 g olie/eddikedressing)

1 glas minimælk (150 ml)

Eftermiddag

6 % af energi

2 stk. groft glutenfrit knækbrød (24 g)

Marmelade (20 g)

Kaffe/te

Aften

 

32 % af energi

Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt)

Broccoli (100 g)

Majskerner, frosne (100 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g maizena til jævning)

Kartofler (180 g)

Jordbærgrød (100 ml) med minimælk (50 ml)

Vand

Sen aften

7 % af energi

Nødder/mandler (25 g)

Glutenfri normalkost 12 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 15 E% Fedt 28 E% Kulhydrat 57 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

25 % af energi

1 portion glutenfrie havregryn (75 g) med æblestykker (100 g), sukker (15 g) og minimælk (250 ml)

1 appelsin (125 g)/juice (150 ml)

1 stk. groft glutenfrit brød (50 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

5 % af energi

1 banan (100 g)

1 glas minimælk (150 ml)

Frokost

 

27 % af energi

4/2 stk. groft glutenfrit brød (100 g)

Skrabet fedtstof(20 g blød margarine)

1 leverpostejmad (uden gluten) (15 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 kartoffelmad (30 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

1 æggemad (40 g) med 1 tomat (100 g), karse (2 g)

1 portion råkost (65 g gulerod, 35 g hvidkål, 15 g olie/eddikedressing)

1 glas minimælk (150 ml)

Eftermiddag

9 % af energi

2 stk. groft glutenfrit knækbrød (24 g)

Marmelade (20 g)

Nødder/mandler (15 g), tørret frugt (15 g)

Kaffe/te

Aften

 

29 % af energi

Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt)

Broccoli (125 g)

Majskerner, frosne (125 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. 1 dl (5 g maizena til jævning)

Kartofler (240 g)

Jordbærgrød (150 ml) med minimælk (50 ml)

Vand

Sen aften

5 % af energi

Nødder/mandler (15 g), tørret frugt (15 g)

Glutenfri normalkost 7+9+12 MJVis indholdSkjul indhold

 

7 MJ

9 MJ

12 MJ

Tidlig morgen

 

 

 

Morgen

1 portion glutenfrie havregryn (40 g) med sukker (5 g) og minimælk (150 ml)

1 appelsin (125 g)/juice (150 ml)

1 stk. groft glutenfrit brød (50 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

1 portion glutenfri havregryn (50 g) med sukker (10 g) og minimælk (150 ml)

1 appelsin (125 g)/juice (150 ml)

1 stk. groft glutenfrit brød (50 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

1 portion glutenfrie havregryn (75 g) med æblestykker (100 g), sukker (15 g) og minimælk (250 ml)

1 appelsin (125 g)/juice (150 ml)

1 stk. groft glutenfrit brød (50 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

1 banan (100 g)

1 banan (100 g)

1 banan (100 g)

1 glas minimælk (150 ml)

Frokost

2/2 stk. groft glutenfrit brød (50 g)

1 leverpostejmad (uden gluten) (15 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 portion råkost (65 g gulerod, 35 g hvidkål, 15 g olie/eddikedressing)

1 glas minimælk (150 ml)

3/2 stk. groft glutenfrit fuldkornsbrød (75 g)

Skrabet fedtstof(10 g blød margarine)

1 leverpostejmad (uden gluten) (15 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 kartoffelmad (30 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

1 sherrytomat (20 g)

1 portion råkost (65 g gulerod, 35 g hvidkål, 15 g olie/eddikedressing)

1 glas minimælk (150 ml)

4/2 stk. groft glutenfrit brød (100 g)

Skrabet fedtstof(20 g blød margarine)

1 leverpostejmad (uden gluten) (15 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 kartoffelmad (30 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

1 æggemad (40 g) med 1 tomat (100 g), karse (2 g)

1 portion råkost (65 g gulerod, 35 g hvidkål, 15 g olie/eddikedressing)

1 glas minimælk (150 ml)

Eftermiddag

1 stk. groft glutenfrit knækbrød (12 g)

Marmelade (10 g)

Kaffe/te

2 stk. groft glutenfrit knækbrød (24 g)

Marmelade (20 g)

Kaffe/te

2 stk. groft glutenfrit knækbrød (24 g)

Marmelade (20 g)

Nødder/mandler (15 g), tørret frugt (15 g)

Kaffe/te

Aften

Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt)

Broccoli (100 g)

Majskerner, frosne (100 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g maizena til jævning)

Kartofler (120 g)

Vand

Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt)

Broccoli (100 g)

Majskerner, frosne (100 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g maizena til jævning)

Kartofler (180 g)

Jordbærgrød (100 ml) med minimælk (50 ml)

Vand

Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt)

Broccoli (125 g)

Majskerner, frosne (125 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. 1 dl (5 g maizena til jævning)

Kartofler (240 g)

Jordbærgrød (150 ml) med minimælk (50 ml)

Vand

Sen aften

Nødder/mandler (20 g)

Nødder/mandler (25 g)

Nødder/mandler (15 g), tørret frugt (15 g)

Sygehuskost

Glutenfri sygehuskost 7 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 21 E% Fedt 43 E% Kulhydrat 36 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

20 % af energi

1 portion ymer (100 g) med glutenfrie havregryn (10 g)

 og nødder/mandler (10 g)

½ stk. glutenfrit brød (20 g)

Fedtstof (8 g smør/blød margarine)

1 skive ost 45+ (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

8 % af energi

Kakaoletmælk (200 ml)

Frokost

 

25 % af energi

2/2 stk. glutenfrit brød (50 g)

Fedtstof(8 g smør/blød margarine)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 æggemad (30 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

1 glas letmælk (150 ml)

Eftermiddag

10 % af energi

½ stk. glutenfrit brød (20 g)

Fedtstof (8 g smør/blød margarine)

1 skive ost 45+ (20 g)

Kaffe/te

Aften

 

29 % af energi

Kyllingefilet (100 g tilberedt/125 g råt)

Broccoli (30 g)

Majskerner, frosne (30 g)

Olie (6 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g maizena til jævning)

Kartofler (80 g)

Jordbærgrød (50 ml) med sødmælk (50 ml)

1 glas letmælk (150 ml)

Sen aften

8 % af energi

Kakaoletmælk (200 ml)

Glutenfri sygehuskost 9 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 19 E% Fedt 43 E% Kulhydrat 38 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

21 % af energi

1 portion ymer (100 g) med glutenfrie havregryn (10 g)

og nødder/mandler (10 g)

1 glas appelsinjuice (150 ml)

1 stk. glutenfrit brød (40 g)

Fedtstof (8 g smør/blød margarine)

1 skive ost 45+ (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

6 % af energi

Kakaoletmælk (200 ml)

Frokost

 

28 % af energi

3/2 stk. glutenfrit brød (75 g)

Fedtstof(16 g smør/blød margarine)

1 leverpostejmad (uden gluten) (20 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 æggemad (40 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

1 glas letmælk (150 ml)

Eftermiddag

11 % af energi

1 stk. glutenfrit brød (40 g)

Fedtstof (8 g smør/blød margarine)

1 skive ost 45+ (20 g)

Kaffe/te

Aften

 

28 % af energi

Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt)

Broccoli (30 g)

Majskerner, frosne (30 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g maizena til jævning)

Kartofler (100 g)

Jordbærgrød (100 ml) med sødmælk (50 ml)

1 glas letmælk (150 ml)

Sen aften

6 % af energi

Kakaoletmælk (200 ml)

Glutenfri sygehuskost 12 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 17 E% Fedt 42 E% Kulhydrat 41 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

26 % af energi

1 portion ymer (150 g) med glutenfri havregryn (25 g)

og nødder/mandler (10 g)

1 glas appelsinjuice (150 ml)

2 stk. glutenfrit brød (80 g)

Fedtstof (16 g smør/blød margarine)

2 skiver ost 45+ (40 g)

Kaffe/te

Formiddag

5 % af energi

Kakaoletmælk (200 ml)

Frokost

 

29 % af energi

4/2 stk. glutenfrit brød (100 g)

Fedtstof(24 g smør/blød margarine)

1 leverpostejmad (uden gluten) (20 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 æggemad (40 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

1 frikadellemad (fars rørt uden glutenholdigt mel) (40 g) med rødbede (10 g)

1 glas letmælk (150 ml)

Eftermiddag

7 % af energi

1 stk. glutenfrit brød (40 g)

Fedtstof (8 g smør/blød margarine)

1 skive ost 45+ (20 g)

Kaffe/te

Aften

 

26 % af energi

Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt)

Broccoli (50 g)

Majskerner, frosne (50 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g maizena til jævning)

Kartofler (180 g)

Jordbærgrød (150 ml) med sødmælk (50 ml)

1 glas letmælk (150 ml)

Sen aften

7 % af energi

Rosiner (15 g)

Kakaoletmælk (200 ml)

Glutenfri sygehuskost 7+9+12 MJVis indholdSkjul indhold

 

7 MJ

9 MJ

12 MJ

Tidlig morgen

 

 

 

Morgen

1 portion ymer (100 g) med glutenfrie havregryn (10 g)

 og nødder/mandler (10 g)

½ stk. glutenfrit brød (20 g)

Fedtstof (8 g smør/blød margarine)

1 skive ost 45+ (20 g)

Kaffe/te

1 portion ymer (100 g) med glutenfrie havregryn (10 g)

og nødder/mandler (10 g)

1 glas appelsinjuice (150 ml)

1 stk. glutenfrit brød (40 g)

Fedtstof (8 g smør/blød margarine)

1 skive ost 45+ (20 g)

Kaffe/te

1 portion ymer (150 g) med glutenfri havregryn (25 g)

og nødder/mandler (10 g)

1 glas appelsinjuice (150 ml)

2 stk. glutenfrit brød (80 g)

Fedtstof (16 g smør/blød margarine)

2 skiver ost 45+ (40 g)

Kaffe/te

Formiddag

Kakaoletmælk (200 ml)

Kakaoletmælk (200 ml)

Kakaoletmælk (200 ml)

Frokost

2/2 stk. glutenfrit brød (50 g)

Fedtstof(8 g smør/blød margarine)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 æggemad (30 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

1 glas letmælk (150 ml)

3/2 stk. glutenfrit brød (75 g)

Fedtstof(16 g smør/blød margarine)

1 leverpostejmad (uden gluten) (20 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 æggemad (40 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

1 glas letmælk (150 ml)

4/2 stk. glutenfrit brød (100 g)

Fedtstof(24 g smør/blød margarine)

1 leverpostejmad (uden gluten) (20 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 æggemad (40 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

1 frikadellemad (fars rørt uden glutenholdigt mel) (40 g) med rødbede (10 g)

1 glas letmælk (150 ml)

Eftermiddag

½ stk. glutenfrit brød (20 g)

Fedtstof (8 g smør/blød margarine)

1 skive ost 45+ (20 g)

Kaffe/te

1 stk. glutenfrit brød (40 g)

Fedtstof (8 g smør/blød margarine)

1 skive ost 45+ (20 g)

Kaffe/te

1 stk. glutenfrit brød (40 g)

Fedtstof (8 g smør/blød margarine)

1 skive ost 45+ (20 g)

Kaffe/te

Aften

Kyllingefilet (100 g tilberedt/125 g råt)

Broccoli (30 g)

Majskerner, frosne (30 g)

Olie (6 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g maizena til jævning)

Kartofler (80 g)

Jordbærgrød (50 ml) med sødmælk (50 ml)

1 glas letmælk (150 ml)

Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt)

Broccoli (30 g)

Majskerner, frosne (30 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g maizena til jævning)

Kartofler (100 g)

Jordbærgrød (100 ml) med sødmælk (50 ml)

1 glas letmælk (150 ml)

Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt)

Broccoli (50 g)

Majskerner, frosne (50 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g maizena til jævning)

Kartofler (180 g)

Jordbærgrød (150 ml) med sødmælk (50 ml)

1 glas letmælk (150 ml)

Sen aften

Kakaoletmælk (200 ml)

Kakaoletmælk (200 ml)

Rosiner (15 g)

Kakaoletmælk (200 ml)