Hjemmelavede ernæringstilskud

Indholdsfortegnelse

Indikation

De fleste sygehuse og storkøkkener i primærsektoren producerer hjemmelavede energi – og proteinrige drikke efter egne opskrifter. Opskrifterne vil ofte kunne fås fra køkkenet.

Størstedelen af de hjemmelavede drikke er baseret på mælkeprodukter og er lavet med pasteuriserede æg. Selvom de fleste vil indeholde sukker, kan de godt anvendes til personer med type 1- og type 2-diabetes. Det er dog nødvendigt, at der foretages hyppige blodsukkermålinger, evt. med efterfølgende justering af den medicinske behandling.

Drikkene kan ikke anvendes til veganere, personer med overfølsomhed overfor mælkeprodukter, æg og konserveringsstoffer og kun i begrænset omfang til personer med laktoseintolerance, dumping, fedtmalabsorption eller nyresygdom.

Mål for behandlingen

Energi- og proteintilskud skal medvirke til at genoprette eller opretholde ernæringstilstanden, således at underernæring/fejlernæring undgås/behandles.