Kaliumreduceret diæt

Kaliumreduceret normalkost 7 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 18 E% Fedt 25 E% Kulhydrat 57 E% Kalium 2035 mg (u. kaffe/te)

Tidlig morgen

 

Morgen

 

24 % af energi

1 portion cornflakes (20 g) med 1 tsk. sukker (5 g) og ylette (100 g)

1 æble (100 g)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe*/te*

Formiddag

3 % af energi

1 pære (100 g)

Frokost

 

23 % af energi

1/2 stk. rugbrød (25 g) med marineret sild (30 g) med løgringe (5 g)

1 skive fuldkornsbrød (50 g) med leverpostej (20 g) og agurk (20 g)

1 portion icebergsalat (75 g) med olie/eddikedressing (15 g)

Vand

Eftermiddag

10 % af energi

1 skive fuldkornsbrød (50 g)

Marmelade (20 g)

Kaffe*/te*

Aften

 

35 % af energi

Kyllingefilet (125 g tilberedt/ 150 g råt)

Broccoli, kogt (100 g)

Majskerner, frosne (100 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Ris, kogte (100 g)

Vand

Sen aften

5 % af energi

1 skive fuldkornsknækbrød (12 g)

Marmelade (20 g)

Kaffe*/te*

Kaliumreduceret normalkost 9 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 16 E% Fedt 25 E% Kulhydrat 59 E% Kalium 2375 mg (u. kaffe/te)

Tidlig morgen

 

Morgen

 

21 % af energi

1 portion cornflakes (30 g) med sukker (10 g) og ylette (100 g)

1 æble (100 g)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe*/te*

Formiddag

2 % af energi

1 pære (100 g)

Frokost

 

26 % af energi

2/2 stk. rugbrød (50 g)

Skrabet fedtstof(10 g blød margarine)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 æggemad (30 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

1 skive fuldkornsbrød (50 g) med leverpostej (15 g) og agurk (20 g)

1 portion icebergsalat (75 g) med olie/eddikedressing (15 g)

Vand

Eftermiddag

8 % af energi

1 skive fuldkornsbrød (50 g)

Marmelade (20 g)

Kaffe*/te*

Aften

 

35 % af energi

Kyllingefilet (125 g tilberedt/ 150 g råt)

Broccoli, kogt (100 g)

Majskerner, frosne (100 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Ris, kogte (150 g)

Jordbærgrød (100 ml) med minimælk (50 ml)

Vand

Sen aften

8 % af energi

1 skive fuldkornsbrød (50 g)

Marmelade (20 g)

Kaffe*/te*

Kaliumreduceret normalkost 12 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 13 E% Fedt 35 E% Kulhydrat 52 E% Kalium 2400 mg (u. kaffe/te)

Tidlig morgen

 

Morgen

 

22 % af energi

1 portion cornflakes (50 g) med sukker (15 g) og ylette (150 g)

1 æble (100 g)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

Skrabet fedtstof (8 g blød margarine)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe*/te*

Formiddag

6 % af energi

2 riskiks (20 g)

Skrabet fedtstof (8 g blød margarine)

Marmelade (20 g)

Frokost

 

25 % af energi

2/2 stk. rugbrød (50 g)

Skrabet fedtstof (20 g blød margarine)

1 leverpostejmad (15 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 æggemad (30 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

1 skive fuldkornsbrød (50 g) med rygeost (30 g) og  karse (3 g)

1 portion icebergsalat (75 g) med olie/eddikedressing (30 g)

Vand

Eftermiddag

9 % af energi

3 riskiks (30 g)

Nøddepasta (30 g)

Kaffe*/te*

Aften

 

32 % af energi

Kyllingefilet (125 g tilberedt/ 150 g råt)

Broccoli, kogt (100 g)

Majskerner, frosne (100 g)

Olie (20 g)

Skysovs, ca. 1 dl (5 g hvedemel til jævning)

Ris, kogte (190 g)

Jordbærgrød (100 ml) med minimælk (50 ml)

Vand

Sen aften

6 % af energi

2 riskiks (20 g)

Skrabet fedtstof(8 g blød margarine)

Marmelade (20 g)

Kaffe*/te*

Kaliumreduceret normalkost 7+9+12 MJVis indholdSkjul indhold

 

7 MJ

9 MJ

12 MJ

Tidlig morgen

 

 

 

Morgen

1 portion cornflakes (20 g) med 1 tsk. sukker (5 g) og ylette (100 g)

1 æble (100 g)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe*/te*

1 portion cornflakes (30 g) med sukker (10 g) og ylette (100 g)

1 æble (100 g)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe*/te*

1 portion cornflakes (50 g) med sukker (15 g) og ylette (150 g)

1 æble (100 g)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

Skrabet fedtstof (8 g blød margarine)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe*/te*

Formiddag

1 pære (100 g)

1 pære (100 g)

2 riskiks (20 g)

Skrabet fedtstof (8 g blød margarine)

Marmelade (20 g)

Frokost

1/2 stk. rugbrød (25 g) med marineret sild (30 g) med løgringe (5 g)

1 skive fuldkornsbrød (50 g) med leverpostej (20 g) og agurk (20 g)

1 portion icebergsalat (75 g) med olie/eddikedressing (15 g)

Vand

2/2 stk. rugbrød (50 g)

Skrabet fedtstof(10 g blød margarine)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 æggemad (30 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

1 skive fuldkornsbrød (50 g) med leverpostej (15 g) og agurk (20 g)

1 portion icebergsalat (75 g) med olie/eddikedressing (15 g)

Vand

2/2 stk. rugbrød (50 g)

Skrabet fedtstof (20 g blød margarine)

1 leverpostejmad (15 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 æggemad (30 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

1 skive fuldkornsbrød (50 g) med rygeost (30 g) og  karse (3 g)

1 portion icebergsalat (75 g) med olie/eddikedressing (30 g)

Vand

Eftermiddag

1 skive fuldkornsbrød (50 g)

Marmelade (20 g)

Kaffe*/te*

1 skive fuldkornsbrød (50 g)

Marmelade (20 g)

Kaffe*/te*

3 riskiks (30 g)

Nøddepasta (30 g)

Kaffe*/te*

Aften

Kyllingefilet (125 g tilberedt/ 150 g råt)

Broccoli, kogt (100 g)

Majskerner, frosne (100 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Ris, kogte (100 g)

Vand

Kyllingefilet (125 g tilberedt/ 150 g råt)

Broccoli, kogt (100 g)

Majskerner, frosne (100 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Ris, kogte (150 g)

Jordbærgrød (100 ml) med minimælk (50 ml)

Vand

Kyllingefilet (125 g tilberedt/ 150 g råt)

Broccoli, kogt (100 g)

Majskerner, frosne (100 g)

Olie (20 g)

Skysovs, ca. 1 dl (5 g hvedemel til jævning)

Ris, kogte (190 g)

Jordbærgrød (100 ml) med minimælk (50 ml)

Vand

Sen aften

1 skive fuldkornsknækbrød (12 g)

Marmelade (20 g)

Kaffe*/te*

1 skive fuldkornsbrød (50 g)

Marmelade (20 g)

Kaffe*/te*

2 riskiks (20 g)

Skrabet fedtstof(8 g blød margarine)

Marmelade (20 g)

Kaffe*/te*