Specifikke diæter

Siden er ikke opdateret i 2016

Den mad og drikke som passer til den enkelte er her beskrevet i detaljer for alle diæterne. Beskrivelserne er bygget op med udgangspunkt i den samme skabelon. Dvs. de indeholder information om indikationer, mål for behandlingen, principper bag diæten, fordeling af måltider, valg af (sammensatte) fødevarer, dagskostforslag, portionsstørrelser, indholdslister, behov for vitaminer og mineraler, praktiske råd og litteratur samt links.

Valg af (sammensatte) fødevarer er opdelt i følgende kategorier:

  • spis/drik hyppigst - dvs. de fødevarer der bør indgå en eller flere gange i dagens måltider – evt. i begrænset mængde
  • spis/drik af og til - dvs. de fødevarer der kan indtages mindre hyppigt – dvs. en til flere gange i løbet af ugen og altid i begrænset mængde
  • spis/drik meget sjældent - dvs. de fødevarer der kan indtages ved festlige lejligheder og altid i begrænset mængde
  • frarådes - dvs. defødevarer der ikke bør/skal indtages