Valg af fødevarer til gratin kost

 

Tilvalg

Fravalg

Brød, mel og gryn

Gratinrugbrød og gratingrahamsbrød

Grød af meltyperne havremel, rugmel, boghvedemel, rismel

Øllebrød uden klumper

Risengrød lavet på rismel   

                                   

                 

Kiks og knækbrød

Brød med alle former for kerner

Risengrød lavet på grødris

Kartofler, ris og pasta

Kartoffelmos

Bagt kartoffelmos evt. varieret med grønsagspure

Blød polenta

                 

Pasta og ris

Chips

Grønsager og bælgfrugter

Purerede grøntsager, rodfrugter og krydderurter

Pureret og legeret/jævnet grønsagssuppe

Grønsagsgratin

Purerede syltede survarer (med fortyknings-midler, der er amylase-resistente)

Frugt/bær

Finpureret og jævnet frugtgrød/-suppe

Finpureret frugt smoothie

Salatblade

Krydderurter til pynt             

Frugt, nødder og frø

Mandelmel og mandelessens

Nødder og mandler

Mælkeprodukter og ost

Alle fuldfede mælke- og surmælksprodukter

uden klumper

Alle fuldfede smøreoste uden klumper

Skiveskåret ost

Kød, fisk, fjerkræ, indmad og æg

Alle typer purerede råvarer.

Tilberedt som gratin, som varm middagsret eller kold som frokostret/pålæg.   

Rogn og torskerognssalat    

Pureret tun og tunsalat         

Smørbart pålæg f.eks. leverpostej rørt med fløde, leverpølse                 

Røræg og æggestand             

Purerede kogte æg og æggesalat

 

Desserter, kager og slik

Fromager, budding, mousse, is (tilsat fortykningsmiddel) og trifli uden klumper

Lagkage med creme, frugtpure og flødeskum (tilsat fortykningsmiddel) uden klumper

Ostelagkage uden sprød bund

Frugtsmoothies uden klumper

Chokolade, marcipan og nougat som findelt ingrediens i desserter, is og kager

Koldskål

Småkager

Chips

Popkorn

Müesli- og chokoladebar

Er fagligt opdateret i 2016