Diabetes diæt 12 MJ
Der henvises til Fagligt selskab af kliniske diætisters (FaKD) Rammeplan for ernærings- og diætbehandling af voksne med type 2-diabetes her.
Bemærk, at arbejdsgruppen bag rammeplanen har været i løbende dialog med Diabetes Nutrition Study Group (DNSG), som er en del af European Association for the Study of Diabetes (EASD), med henblik på at inddrage DNSG’s anbefalinger, men DNSG har valgt at udsætte deres arbejde til juni 2021 pga. COVID-19.
Protein 17 E% | Fedt 34 E% | Kulhydrat 49 E% | Kulhydrat 325 g |
---|
Tidlig morgen |
|
Morgen
23 % af energi 90 g kulhydrat |
1 portion havregryn (75 g) med 1 spsk. sukker (10 g) og minimælk (250 g) 1 stk. fuldkornsbrød (50 g) Skrabet fedtstof (8 g blød margarine) 1 skive ost 30+ (20 g) Kaffe/te |
Formiddag 5 % af energi 25 g kulhydrat |
2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g) med ½ banan (50 g) 1 skive skinke (10 g) |
Frokost
28 % af energi 74 g kulhydrat |
4/2 stk. rugbrød (100 g) Skrabet fedtstof (15 g blød margarine) 1 leverpostejmad (15 g) med agurk (20 g) 1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g) 1 kartoffelmad (30 g) med mayonnaise (10 g), purløg (2 g), sherrytomat (20 g) 1 æggemad (60 g) med en tomat (100 g), karse (2 g) 1 portion råkost (100 g gulerod, 50 g hvidkål, 20 g olie/eddikedressing) 1 glas minimælk (150 ml) |
Eftermiddag 9 % af energi 21 g kulhydrat |
2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g) med avocado (50 g) Kaffe/te Nødder/mandler (15 g) |
Aften
26 % af energi 93 g kulhydrat |
Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt) Broccoli (150 g) Majskerner, frosne (50 g) Olie (10 g) Skysovs, ca. 1 dl (5 g hvedemel til jævning) Kartofler (240 g) Jordbærgrød (150 ml) med minimælk (50 ml) Vand |
Sen aften 9 % af energi 22 g kulhydrat |
1 stk. fuldkornsknækbrød (12 g) 1 skive ost 30+ (20 g) Nødder/mandler (15 g) Appelsin (125 g) |