Diabetes diæt 12 MJ
Protein 19 E% | Fedt 32,5 E% | Kulhydrat 48,5 E% |
---|
Tidlig morgen |
|
Morgen Energiindhold 2723 kJ/651 kcal Fedt: 39,9 E% Protein: 19,1 E% Kulhydrat: 50,5 E%
Energiindhold: 2851 kJ/681 kcal Fedt: 29,3 E% Protein: 20,8 E% Kulhydrat: 49,9 E%
|
Havregryn med mælk, samt brød med ost 60 g havregryn, uspec. 15 g mandel, rå 260 g mælk, 0,5% 42 g rugbrød, fuldkorn, industrifremstillet (1 alm. skive) eller 35 g fuldkornssandwichbrød (1 skive) 32 g ost, fast, 45+, alle typer 15 g rosiner kaffe/te Eller Skyr med havregryn og diverse topping 60 g havregryn, uspec. 25 g mandel, rå 15 g rosin uden kerner 190 g skyr, naturel 0,2% 150 g æble, uspec., råt 1 tsk. olivenolie kaffe/te |
Formiddag Energiindhold: 698 kJ/167 kcal Fedt: 30,4 E% Protein: 20,1 E% Kulhydrat: 49,3 E%
Energiindhold: 746 kJ/178 kcal Fedt: 27,9 E% Protein: 17,7 E% Kulhydrat: 54,2 E% |
2 stk. grovknækbrød (22 g) med hytteost og peberfrugt 22 g knækbrød, rug-, groft 28 g hytteost, 4% 50 g peberfrugt, rød, rå 8 g mandel, rå Eller 2 stk. grovknækbrød (22 g) med hytteost og æble 22 g knækbrød, rug-, groft 28 g hytteost, 4% 50 g æble, uspec., råt 8 g mandel, rå |
Frokost Energiindhold: 3666 kJ/876 kcal Fedt: 37,4 E% Protein: 16,6 E% Kulhydrat: 45,3 E% |
Rugbrød med pålæg og salat med dressing 90 g (3 sk.) rugbrød, fuldkorn, industrifremstillet 55 g sild, marineret 65 g frikadeller, hjemmelavede 45 g avocado 95 g æg Salat: 115 g gulerod, dansk, rå 85 g spidskål, rå 85 g appelsin, rå 17 g rosiner Dressing: 2 spsk. citronsaft, friskpresset 1 tsk. honning Eller Salat: 115 g gulerod, dansk, rå 85 g spidskål, rå 85 g appelsin, rå 25 g rosiner Dressing: 2 spsk. citronsaft, friskpresset |
Eftermiddag Skyr Energiindhold: 715 kJ/171 kcal Fedt: 25,2 E% Protein: 16,5 E% Kulhydrat: 58,2 E%
Hytteost Energiindhold: 754 kJ/180 kcal Fedt: 30,2 E% Protein: 17,9 E% Kulhydrat: 51,6 E% |
Skyr/hytteost med æble, mandler og havregryn 35 g skyr eller 35 g hytteost 125 g æble, uspec., råt 8 g mandel, rå 1,5 spsk. havregryn, uspec. Kanel eller vaniljepulver Kaffe/te |
Aften Energiindhold: 3683 kJ/880 kcal Fedt: 30,8 E% Protein: 20,9 E% Kulhydrat: 47,9 E% |
Kylling med salat, samt "æblekage" 175 g Kylling, kød, rå 1,5 tsk. olivenolie Tilbehør/salat: 175 g gulerod, dansk, rå 250 g rød kartoffel, rå 90 g blomkål, rå 8 g cashewnødder Dressing: 2 spsk. citronsaft, friskpresset 2 tsk. olivenolie 17 g persille
Dessert: 125 g æble, uspec., råt 17 g havregryn, uspec. 8 g rosiner 2 tsk. honning |
Sen aften "Risalamande" Energiindhold: 914 kJ/218 kcal Fedt: 31,2 E% Protein: 19,3 E% Kulhydrat: 49,4 E%
Grøntsagsstænger med dip Energiindhold: 806 kJ/193 kcal Fedt: 30,9 E% Protein: 13,8 E% Kulhydrat: 55,2 E% |
"Risalamande" 28 g hytteost, 4% 33 g skyr, naturel 0,2% 0,75 stk. vaniljestang 13 stk. mandel, rå 1,5 tsk. honning 38 g kirsebærsauce Eller Grøntsagsstænger med dip 90 g gulerod, rå 90 g agurk, rå 90 g æble, uspec., råt 10 g/stk. mandel, rå 65 g yoghurt, 1,5% 3 g krydderiblanding |
Er fagligt opdateret i 2023