Normalkost til ældre 12 MJ

Protein 17 E% Fedt 33 E% Kulhydrat 50 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

20 % af energi

1 blødkogt æg (50 g)

2/2 stk. rugbrød (50 g) med skrabet fedtstof (10 g)

1 appelsin (125 g) /juice (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g) med skrabet fedtstof (5 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Marmelade (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

8 % af energi

1 banan (100 g)

Letmælksyoghurt (150 g) med mysli (20 g)

Frokost

 

25 % af energi

4/2 stk. rugbrød (100 g)

Skrabet fedtstof (20 g blød margarine)

1 leverpostejmad (10 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (40 g) med løgringe (5)

1 skinkemad (10 g) med sherrytomat (20 g)

1 frikadellemad (40 g) med rødbede (10 g)

1 portion råkost (65 g gulerod, 35 g hvidkål, 15 g olie/eddikedressing)

1 glas minimælk (150 ml)

Eftermiddag

10 % af energi

2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g)

2 skiver ost 30+ (40 g)

Marmelade (40 g)

Kaffe/te

Aften

 

29 % af energi

Kyllingefilet (125 g tilberedt/(150 g råt)

Broccoli (125 g)

Majskerner, frosne (125 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. 1 dl (5 g hvedemel til jævning)

Kartofler (250 g)

Jordbærgrød (150 ml) med minimælk (50 ml)

Vand

Sen aften

8 % af energi

Nødder/mandler (30 g)

1 glas minimælk (150 ml)