Normalkost til ældre 12 MJ
Protein 17 E% | Fedt 33 E% | Kulhydrat 50 E% |
---|
Tidlig morgen |
|
Morgen
20 % af energi |
1 blødkogt æg (50 g) 2/2 stk. rugbrød (50 g) med skrabet fedtstof (10 g) 1 appelsin (125 g) /juice (150 ml) 1 stk. fuldkornsbrød (50 g) med skrabet fedtstof (5 g) 1 skive ost 30+ (20 g) Marmelade (20 g) Kaffe/te |
Formiddag 8 % af energi |
1 banan (100 g) Letmælksyoghurt (150 g) med mysli (20 g) |
Frokost
25 % af energi |
4/2 stk. rugbrød (100 g) Skrabet fedtstof (20 g blød margarine) 1 leverpostejmad (10 g) med agurk (20 g) 1 sildemad (40 g) med løgringe (5) 1 skinkemad (10 g) med sherrytomat (20 g) 1 frikadellemad (40 g) med rødbede (10 g) 1 portion råkost (65 g gulerod, 35 g hvidkål, 15 g olie/eddikedressing) 1 glas minimælk (150 ml) |
Eftermiddag 10 % af energi |
2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g) 2 skiver ost 30+ (40 g) Marmelade (40 g) Kaffe/te |
Aften
29 % af energi |
Kyllingefilet (125 g tilberedt/(150 g råt) Broccoli (125 g) Majskerner, frosne (125 g) Olie (10 g) Skysovs, ca. 1 dl (5 g hvedemel til jævning) Kartofler (250 g) Jordbærgrød (150 ml) med minimælk (50 ml) Vand |
Sen aften 8 % af energi |
Nødder/mandler (30 g) 1 glas minimælk (150 ml) |