Diabetes diæt 7+9+12 MJ
Der henvises til Fagligt selskab af kliniske diætisters (FaKD) Rammeplan for ernærings- og diætbehandling af voksne med type 2-diabetes her.
Bemærk, at arbejdsgruppen bag rammeplanen har været i løbende dialog med Diabetes Nutrition Study Group (DNSG), som er en del af European Association for the Study of Diabetes (EASD), med henblik på at inddrage DNSG’s anbefalinger, men DNSG har valgt at udsætte deres arbejde til juni 2021 pga. COVID-19.
|
7 MJ |
9 MJ |
12 MJ |
---|---|---|---|
Tidlig morgen |
|
|
|
Morgen |
1 portion havregryn (40 g) med 1 tsk. sukker (5 g) og minimælk (150 ml) 1 stk. fuldkornsbrød (50 g) 1 skive ost 30+ (20 g) Kaffe/te |
1 portion havregryn (50 g) med 2 tsk. sukker (10 g) og minimælk (150 ml) 1 stk. fuldkornsbrød (50 g) 1 skive ost 30+ (20 g) Kaffe/te |
1 portion havregryn (75 g) med 1 spsk. sukker (10 g) og minimælk (250 g) 1 stk. fuldkornsbrød (50 g) Skrabet fedtstof (8 g blød margarine) 1 skive ost 30+ (20 g) Kaffe/te |
Formiddag |
1 stk. knækbrød (12 g) med banan (50 g) |
1 stk. knækbrød (12 g) med banan (50 g) |
2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g) med ½ banan (50 g) 1 skive skinke (10 g) |
Frokost |
2/2 stk. rugbrød (50 g) 1 leverpostejmad (15 g) med agurk (20 g) 1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g) 1 portion råkost (100 g gulerod, 50 g hvidkål, 20 g olie/eddikedressing) 1 glas minimælk (150 ml) |
3/2 stk. rugbrød (75 g) Skrabet fedtstof(10 g blød margarine) 1 leverpostejmad (15 g) med agurk (20 g) 1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g) 1 kartoffelmad (30 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g) sherrytomat (20 g) 1 portion råkost (100 g gulerod, 50 g hvidkål, 20 g olie/eddikedressing) 1 glas minimælk (150 ml) |
4/2 stk. rugbrød (100 g) Skrabet fedtstof (15 g blød margarine) 1 leverpostejmad (15 g) med agurk (20 g) 1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g) 1 kartoffelmad (30 g) med mayonnaise (10 g), purløg (2 g), sherrytomat (20 g) 1 æggemad (60 g) med en tomat (100 g), karse (2 g) 1 portion råkost (100 g gulerod, 50 g hvidkål, 20 g olie/eddikedressing) 1 glas minimælk (150 ml) |
Eftermiddag |
1 stk. fuldkornsknækbrød (12 g) med avocado (20 g) Kaffe/te |
2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g) med avocado (50 g) Kaffe/te |
2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g) med avocado (50 g) Kaffe/te Nødder/mandler (15 g) |
Aften |
Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt) Broccoli (150 g) Majskerner, frosne (50 g) Olie (10 g) Skysovs, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning) Kartofler (120 g) Vand |
Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt) Broccoli (150 g) Majskerner, frosne (50 g) Olie (10 g) Skysovs, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning) Kartofler (180 g) Jordbærgrød (100 ml) med minimælk (50 ml) Vand |
Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt) Broccoli (150 g) Majskerner, frosne (50 g) Olie (10 g) Skysovs, ca. 1 dl (5 g hvedemel til jævning) Kartofler (240 g) Jordbærgrød (150 ml) med minimælk (50 ml) Vand |
Sen aften |
Nødder/mandler (20 g) 1 appelsin (125 g) |
Nødder/mandler (20 g) 1 appelsin (125 g) |
1 stk. fuldkornsknækbrød (12 g) 1 skive ost 30+ (20 g) Nødder/mandler (15 g) Appelsin (125 g) |