Normalkost til ældre 9 MJ

Protein 19 E% Fedt 32 E% Kulhydrat 49 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

22 % af energi

1 blødkogt æg (50 g)

½ stk.  rugbrød (25 g) med skrabet fedtstof (5 g)

1 appelsin (125 g) /juice (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g) med skrabet fedtstof (5 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Marmelade (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

9 % af energi

1 banan (100 g)

Letmælksyoghurt (100 g) med mysli (15 g)

Frokost

 

22 % af energi

3/2 stk. rugbrød (75 g)

Skrabet fedtstof (10 g blød margarine)

1 leverpostejmad (10 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (40 g) med løgringe (5 g)

1 skinkemad (10 g), 1 sherrytomat (20 g)

1 lille portion råkost (50 g gulerod, 5 g rosin, 3 g citronsaft)

1 glas minimælk (150 ml)

Eftermiddag

6 % af energi

1 stk. fuldkornsknækbrød (12 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Marmelade (20 g)

Kaffe/te

Aften

 

30 % af energi

Kyllingefilet (125 g tilberedt/(150 g råt)

Broccoli (80 g)

Majskerner, frosne (80 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (150 g)

Jordbærgrød (100 ml)  med minimælk (50 ml)

Vand

Sen aften

11 % af energi

Nødder/mandler (30 g)

1 glas minimælk (150 ml)