Fosfatreduceret Normalkost 12 MJ

Protein 12 E% Fedt 33 E% Kulhydrat 55 E% Protein 84 g Fosfat 1030 mg

Tidlig morgen

 

Morgen

 

21 % af energi

1 cornflakes (50 g) med 1 spsk. sukker (15 g) og rismælk (200 ml)

1 appelsin (125 g) /juice (150 ml)

2 stk. fint hvedeknækbrød (20 g)

Skrabet fedtstof (10 g blød margarine)

Æg uden blomme (60 g) med  2 skiver  tomat (30 g)

Kaffe/te

Formiddag

7 % af energi

1 banan (100 g)

1 stk. fint hvedeknækbrød (10 g)

Skrabet fedtstof (5 g blød margarine)

Marmelade (10 g)

Frokost

 

27 % af energi

2/2 stk. rugbrød (50 g)

1 skive franskbrød (50 g)

Skrabet fedtstof (15 g blød margarine)

1 leverpostejmad (15 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 kartoffelmad (30 g) med mayonnaise (10 g), purløg (2 g)

1 æggemad uden blomme (30 g), rejer (50 g), mayonnaise (10 g),

2 skiver  tomat (20 g) og karse (2 g)

1 portion råkost (65 g gulerod, 35 g hvidkål, 15 g olie/eddikedressing)

Eftermiddag

8 % af energi

2 stk. fint hvedeknækbrød (20 g)

Skrabet fedtstof (10 g blød margarine)

Marmelade (20 g)

1 æble (100 g)

Kaffe/te

Aften

 

28 % af energi

Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt)

Icebergsalat (100 g) med agurk (100 g) og peberfrugt, rød (50 g)

Olie/eddikedressing (30 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. 1 dl (5 g hvedemel til jævning)

Kartofler (240 g)

Jordbærgrød 150 ml med rismælk (50 ml)

Vand

Sen aften

9 % af energi

Ananas, henkogt (125 g)

2 stk. fint hvedeknækbrød (20 g)

Skrabet fedtstof (10 g blød margarine)

Marmelade (20 g)