Diabetes diæt 7 MJ
Protein 19 E% | Fedt 33 E% | Kulhydrat 48 E% |
---|
Tidlig morgen |
|
Morgen Energiindhold 1657 kJ/396 kcal Fedt: 30,8 E% Protein: 18,9 E% Kulhydrat: 49,8 E%
Energiindhold: 1728 kJ/413 kcal Fedt: 30,9 E% Protein: 20,7 E% Kulhydrat: 47,6 E%
|
Havregryn med mælk, samt brød med ost 35 g havregryn, uspec. 10 g mandel, rå 150 g mælk, 0,5% 25 g rugbrød, fuldkorn, industrifremstillet (1 tynd skive) eller 22 g fuldkornssandwichbrød (1/2 skive) 20 g ost, fast, 45+, alle typer 10 g rosiner kaffe/te Eller Skyr med havregryn og diverse topping 35 g havregryn, uspec. 18 g mandel, rå 10 g rosin uden kerner 110 g skyr, naturel 0,2% 90 g æble, uspec., råt 0,5 tsk. olivenolie kaffe/te |
Formiddag Energiindhold: 399 kJ/95 kcal Fedt: 31,9 E% Protein: 19,8 E% Kulhydrat: 48,1 E%
Energiindhold: 428 kJ/102 kcal Fedt: 29,3 E% Protein: 17,3 E% Kulhydrat: 53,3 E% |
1 stk. grovknækbrød (12 g) med hytteost og peberfrugt 12 g knækbrød, rug-, groft 15 g hytteost, 4% 30 g peberfrugt, rød, rå 5 g mandel, rå Eller 1 stk. grovknækbrød (12 g) med hytteost og æble 12 g knækbrød, rug-, groft 15 g hytteost, 4% 30 g æble, uspec., råt 5 g mandel, rå |
Frokost Energiindhold: 2104 kJ/503 kcal Fedt: 37,3 E% Protein: 16,7 E% Kulhydrat: 45,3 E% |
Rugbrød med pålæg og salat med dressing 50 g (2 sk.) rugbrød, fuldkorn, industrifremstillet 30 g sild, marineret 40 g frikadeller, hjemmelavede 30 g avocado 55 g æg Salat: 65 g gulerod, dansk, rå 50 g spidskål, rå 50 g appelsin, rå 10 g rosiner Dressing: 1 spsk. citronsaft, friskpresset 0,5 tsk. honning Eller Salat: 65 g gulerod, dansk, rå 50 g spidskål, rå 50 g appelsin, rå 15 g rosiner Dressing: 1 spsk. citronsaft, friskpresset |
Eftermiddag Skyr Energiindhold: 438 kJ/105 kcal Fedt: 26 E% Protein: 16,3 E% Kulhydrat: 57 E%
Hytteost Energiindhold: 460 kJ/110 kcal Fedt: 30,5 E% Protein: 17,5 E% Kulhydrat: 51,8 E% |
Skyr/hytteost med æble, mandler og havregryn 20 g skyr eller 20 g hytteost 75 g æble, uspec., råt 5 g mandel, rå 1 spsk. havregryn, uspec. Kanel eller vaniljepulver Kaffe/te |
Aften Energiindhold: 2186 kJ/522 kcal Fedt: 31,8 E% Protein: 20,2 E% Kulhydrat: 47,6 E% |
Kylling med salat, samt "æblekage" 100 g Kylling, kød, rå 1 tsk. olivenolie Tilbehør/salat: 100 g gulerod, dansk, rå 150 g rød kartoffel, rå 50 g blomkål, rå 5 g cashewnødder Dressing: 1 spsk. citronsaft, friskpresset 1 tsk. olivenolie 10 g persille
Dessert: 75 g æble, uspec., råt 10 g havregryn, uspec. 5 g rosiner 1 tsk. honning |
Sen aften "Risalamande" Energiindhold: 531 kJ/127 kcal Fedt: 32,3 E% Protein: 18,5 E% Kulhydrat: 49 E%
Grøntsagsstænger med dip Energiindhold: 470 kJ/112 kcal Fedt: 31,7 E% Protein: 14,1 E% Kulhydrat: 54,1 E% |
"Risalamande" 15 g hytteost, 4% 18 g skyr, naturel 0,2% 0,25 stk. vaniljestang 8 stk. mandel, rå 0,5 tsk. honning 22 g kirsebærsauce Eller Grøntsagsstænger med dip 50 g gulerod, rå 50 g agurk, rå 50 g æble, uspec., råt 6 g/stk. mandel, rå 40 g yoghurt, 1,5% 2 g krydderiblanding |
Er fagligt opdateret i 2023