Diabetes diæt 7 MJ
Der henvises til Fagligt selskab af kliniske diætisters (FaKD) Rammeplan for ernærings- og diætbehandling af voksne med type 2-diabetes her.
Bemærk, at arbejdsgruppen bag rammeplanen har været i løbende dialog med Diabetes Nutrition Study Group (DNSG), som er en del af European Association for the Study of Diabetes (EASD), med henblik på at inddrage DNSG’s anbefalinger, men DNSG har valgt at udsætte deres arbejde til juni 2021 pga. COVID-19.
Protein 20 E% | Fedt 31 E% | Kulhydrat 49 E% |
---|
Tidlig morgen |
|
Morgen
24 % af energi 59 g kulhydrat |
1 portion havregryn (40 g) med 1 tsk. sukker (5 g) og minimælk (150 ml) 1 stk. fuldkornsbrød (50 g) 1 skive ost 30+ (20 g) Kaffe/te |
Formiddag 6 % af energi 18 g kulhydrat |
1 stk. knækbrød (12 g) med banan (50 g) |
Frokost
24 % af energi 44 g kulhydrat |
2/2 stk. rugbrød (50 g) 1 leverpostejmad (15 g) med agurk (20 g) 1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g) 1 portion råkost (100 g gulerod, 50 g hvidkål, 20 g olie/eddikedressing) 1 glas minimælk (150 ml) |
Eftermiddag 5 % af energi 9 g kulhydrat |
1 stk. fuldkornsknækbrød (12 g) med avocado (20 g) Kaffe/te |
Aften
30 % af energi 41 g kulhydrat |
Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt) Broccoli (150 g) Majskerner, frosne (50 g) Olie (10 g) Skysovs, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning) Kartofler (120 g) Vand |
Sen aften 11 % af energi 15 g kulhydrat |
Nødder/mandler (20 g) 1 appelsin (125 g) |