Vegetarisk Sygehuskost

De beskrevne vegetarkostformer, tager alle udgangspunkt i anbefalingerne for Sygehuskost.

Til voksne vegetarer i ernæringsrisiko eller i risiko for underernæring – fx ældre i plejebolig eller modtagere af madservice− bør Vegetarkosten følge principperne for kosten til Småtspisende eller Sygehuskost.

Der eksisterer mange former for vegetarkost, men i det følgende afsnit er det kun den hyppigst forekommende, som vil blive belyst:

Lakto-ovo-vegetarisk Sygehuskost

 

Alle typer af vegetarkost har det til fælles, at de i større eller mindre grad udelukker animalske produkter fra kosten.

Den vegetarkost, der serveres i offentligt regi, skal følge de officielle retningslinjer med hensyn til indhold af næringsstoffer.

Forskellige former for vegetarkost
Vis indhold Skjul indhold

Forskellige former for vegetarkost

Lakto-ovo-vegetar Spiser mælkeprodukter og æg
Ovo-vegetar Spiser æg, men ikke mælkeprodukter
Lakto-vegetar Spiser mælkeprodukter, men ikke æg
Veganer Spiser udelukkende vegetabiler

Er fagligt opdateret i 2016