Vegetarisk Sygehuskost
De beskrevne vegetarkostformer, tager alle udgangspunkt i anbefalingerne for Sygehuskost.
Til voksne vegetarer i ernæringsrisiko eller i risiko for underernæring – fx ældre i plejebolig eller modtagere af madservice− bør Vegetarkosten følge principperne for kosten til Småtspisende eller Sygehuskost.
Der eksisterer mange former for vegetarkost, men i det følgende afsnit er det kun den hyppigst forekommende, som vil blive belyst:
Lakto-ovo-vegetarisk Sygehuskost
Alle typer af vegetarkost har det til fælles, at de i større eller mindre grad udelukker animalske produkter fra kosten.
Den vegetarkost, der serveres i offentligt regi, skal følge de officielle retningslinjer med hensyn til indhold af næringsstoffer.
Forskellige former for vegetarkost
Forskellige former for vegetarkost
Lakto-ovo-vegetar | Spiser mælkeprodukter og æg |
Ovo-vegetar | Spiser æg, men ikke mælkeprodukter |
Lakto-vegetar | Spiser mælkeprodukter, men ikke æg |
Veganer | Spiser udelukkende vegetabiler |
Er fagligt opdateret i 2016