Valg af fødevarer til fedtreduceret, MCT kost

 

Spis og drik hyppigst

Spis og drik af og til

Spis og drik sjældent

Frarådes

Brød, mel og gryn

       

Kartofler, ris og pasta

       

Grønsager og bælgfrugter

       

Frugt, nødder og frø

       

Mælkeprodukter og ost

       

Kød, fisk, fjerkræ, indmad og æg

       

Fedtstoffer, saucer, dressinger m.m.

MCT margarine til brød og tilberedning

Bløde margariner, planteolie eller oliemargarine til tilberedning


Bløde minariner til brød


Saucer og dressinger med lavt fedtindhold*

* Højst 5 g fedt pr. 100 g

   

Sukker, desserter, kager og slik

Kager bagt med MCT margarine

     

Drikkevarer

       

Diverse

Liquigen (MCT-emulsion) (tilsat kaffe, sauce, kartoffelmos osv.)

     

Er fagligt opdateret i 2016