Måltidsmønster
Måltidsmønster
Det anbefalede energiindhold i dagens måltider angives vejledende i procent af det samlede energiindhold. I praksis kan de enkelte måltider tilrettelægges med en variation på 5-10 % af det samlede energiindhold.
Forslag til kostens energiindhold fordelt på måltider i 3 kostformer
Måltider |
Normalkost 9 MJ |
Sygehuskost 9 MJ |
Småtspisende 9 MJ |
Morgen |
20-25 % |
20-25 |
20 % |
Formiddag |
5-10 % |
5-10 % |
10-15% |
Frokost |
25-35 % |
20-25 |
15-20 % |
Eftermiddag |
5-10 % |
5-10 % |
10-15 % |
Aften |
25-35 % |
25-30 |
15-20 % |
Sen aften |
5-10 % |
5-10 % |
10-15 % |
Er fagligt opdateret i 2016