Valg af fødevarer til blød kost (produktionskøkken)
|
Tilvalg |
Fravalg |
---|---|---|
Brød, mel og gryn |
Rugbrød og hvedebrød uden kerner og skorper Mørdej Bløde pandekager Grød af forskellige grynprodukter f.eks. havre, rug, boghvede og øllebrød
|
Tørt og hårdt brød med hele kerner og hård skorpe Knækbrød Flute |
Kartofler, ris og pasta |
Kogte hele kartofter Kartoffelsalat med mosede kartofler Kartoffelgratin Flødekartofler Kartoffelmos - pure eller knuste Det inderste af bagt kartoffel Blød pasta i mundrette stykker i sovs Løse ris i sovs |
Råstegte kartofler Brasede kartofler Kartoffelbåde |
Grønsager, krydderurter, bælgfrugter og frugt |
Bagte og kogte grønsager Mundrette grønsager i sovse/stuvninger Alle kålsorter fintskåret Marinerede, fintskårne kogte grønsager Grønsagssalater med kogte grønsager Grønsagspesto f.eks. af ærter, kikærter Alle slags meget fintskårne krydderurter Fintrevet peberrod
Fintrevet rå frugt (af råfrugt, der ikke er naturligt blødt) Moden banan og kiwi Kogt frisk frugt |
Rå grønsager og salatblade Haricot verts (grønne bønner) Trevlede grønsager, fx asparges Hele champignoner Majs og ærter Tørret frugt/bær, fx rosiner, tranebær, figen, abrikos Trevlede frugter, fx ananas Marmelade med kerne og skaldele, fx af solbær, hindbær og brombær |
Nødder og frø |
Mandelmel eller meget finthakkede nødder |
Hele eller grofthakkede mandler og nødder |
Mælkeprodukter og ost |
Alle mælke- og surmælksprodukter Bløde oste f.eks. camembert, mozzarella, smøreost, ostecreme, ostesalat og revet ost |
Hårde skæreoste |
Kød, fisk, fjerkræ, indmad og æg |
Farsbrød, pate og postej Pølser uden skind og tepølse Tynde skiver af møre typer kød/pålæg Rulle- eller spegepølse, der er hakket og formet Dampet eller bagt hel fisk i fileter Hel fjerkræ kogt og skåret meget tyndt Fiskeboller/fiskefrikadeller/fisketerrin Laksetatar Rejer, tun og rogn Røræg, kogte æg, æggestand, Spejlæg uden skorpe, æggegratin, pocheret æg |
Hele skiver/stykker Hårdt stegt Flæskesvær (kan serveres som en slags "slikkepind", der suttes på) Fisk med ben |
Desserter, kager og slik |
Alle fromager, is og desserter uden hårdt fyld/pynt Budding Fugtig kage f.eks. lagkage, æblekage Trifli Chokolade, marcipan og nougat som findelt ingrediens i desserter, is og kager |
Popkorn Chips og saltstænger Peanuts Müesli- og chokoladebar |
Er fagligt opdateret i 2016