Normalkost til ældre 7 MJ
Protein 22 E% | Fedt 36 E% | Kulhydrat 42 E% |
---|
Tidlig morgen |
|
Morgen
26 % af energi |
1 blødkogt æg (50 g) ½ stk. rugbrød (25 g) med skrabet fedtstof (5 g) 1 appelsin (125 g) /juice (150 ml) 1 stk. fuldkornsbrød (50 g) med skrabet fedtstof (5 g) 1 skive ost 30+ (20 g) Kaffe/te |
Formiddag 6 % af energi |
Letmælksyoghurt (100 g) med mysli (15 g) |
Frokost
22 % af energi |
2/2 stk. rugbrød (50 g) Skrabet fedtstof (5 g blød margarine) 1 leverpostejmad (10 g) med agurk (20 g) 1 sildemad (40 g) med løgringe (5) 1 lille portion råkost (50 g gulerod, 5 g rosin, 3 g citronsaft) 1 glas minimælk (150 ml) |
Eftermiddag 6 % af energi |
1 stk. fuldkornsknækbrød (12 g) 1 skive ost 30+ (20 g) Kaffe/te |
Aften
30 % af energi |
Kyllingefilet (125 g tilberedt/(150 g råt) Broccoli (80 g) Majskerner, frosne (80 g) Olie (10 g) Skysovs, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning) Kartofler (100 g) Vand |
Sen aften 10 % af energi |
Nødder/mandler (20 g) 1 glas minimælk (150 ml) |