Normalkost til ældre 7 MJ

Protein 22 E% Fedt 36 E% Kulhydrat 42 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

26 % af energi

1 blødkogt æg (50 g)

½ stk. rugbrød (25 g) med skrabet fedtstof (5 g)

1 appelsin (125 g) /juice (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g) med skrabet fedtstof (5 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

6 % af energi

Letmælksyoghurt (100 g) med mysli (15 g)

Frokost

 

22 % af energi

2/2 stk. rugbrød (50 g)

Skrabet fedtstof (5 g blød margarine)

1 leverpostejmad (10 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (40 g) med løgringe (5)

1 lille portion råkost (50 g gulerod, 5 g rosin, 3 g citronsaft)

1 glas minimælk (150 ml)

Eftermiddag

6 % af energi

1 stk. fuldkornsknækbrød (12 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

Aften

 

30 % af energi

Kyllingefilet (125 g tilberedt/(150 g råt)

Broccoli (80 g)

Majskerner, frosne (80 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (100 g)

Vand

Sen aften

10 % af energi

Nødder/mandler (20 g)

1 glas minimælk (150 ml)