Diabetes diæt 9 MJ
Der henvises til Fagligt selskab af kliniske diætisters (FaKD) Rammeplan for ernærings- og diætbehandling af voksne med type 2-diabetes her.
Bemærk, at arbejdsgruppen bag rammeplanen har været i løbende dialog med Diabetes Nutrition Study Group (DNSG), som er en del af European Association for the Study of Diabetes (EASD), med henblik på at inddrage DNSG’s anbefalinger, men DNSG har valgt at udsætte deres arbejde til juni 2021 pga. COVID-19.
Protein 17 E% | Fedt 32 E% | Kulhydrat 51 E% | Kulhydrat 253 g |
---|
Tidlig morgen |
|
Morgen 22 % af energi 70 g kulhydrat |
1 portion havregryn (50 g) med 2 tsk. sukker (10 g) og minimælk (150 ml) 1 stk. fuldkornsbrød (50 g) 1 skive ost 30+ (20 g) Kaffe/te |
Formiddag 4 % af energi 18 g kulhydrat |
1 stk. knækbrød (12 g) med banan (50 g) |
Frokost
27 % af energi 61 g kulhydrat |
3/2 stk. rugbrød (75 g) Skrabet fedtstof(10 g blød margarine) 1 leverpostejmad (15 g) med agurk (20 g) 1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g) 1 kartoffelmad (30 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g) sherrytomat (20 g) 1 portion råkost (100 g gulerod, 50 g hvidkål, 20 g olie/eddikedressing) 1 glas minimælk (150 ml) |
Eftermiddag 8 % af energi 19 g kulhydrat |
2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g) med avocado (50 g) Kaffe/te |
Aften
30 % af energi 71 g kulhydrat |
Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt) Broccoli (150 g) Majskerner, frosne (50 g) Olie (10 g) Skysovs, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning) Kartofler (180 g) Jordbærgrød (100 ml) med minimælk (50 ml) Vand |
Sen aften 9 % af energi 14 g kulhydrat |
Nødder/mandler (20 g) 1 appelsin (125 g) |