Diabetes diæt 9 MJ

Der henvises til Fagligt selskab af kliniske diætisters (FaKD) Rammeplan for ernærings- og diætbehandling af voksne med type 2-diabetes her.

Bemærk, at arbejdsgruppen bag rammeplanen har været i løbende dialog med Diabetes Nutrition Study Group (DNSG), som er en del af European Association for the Study of Diabetes (EASD), med henblik på at inddrage DNSG’s anbefalinger, men DNSG har valgt at udsætte deres arbejde til juni 2021 pga. COVID-19.

Protein 17 E% Fedt 32 E% Kulhydrat 51 E% Kulhydrat 253 g

Tidlig morgen

 

Morgen

22 % af energi

70 g kulhydrat

1 portion havregryn (50 g) med 2 tsk. sukker (10 g) og minimælk (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

4 % af energi

18 g kulhydrat

1 stk. knækbrød (12 g) med banan (50 g)

Frokost

 

27 % af energi

61 g kulhydrat

3/2 stk. rugbrød (75 g)

Skrabet fedtstof(10 g blød margarine)

1 leverpostejmad (15 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 kartoffelmad (30 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

sherrytomat (20 g)

1 portion råkost (100 g gulerod, 50 g hvidkål, 20 g olie/eddikedressing)

1 glas minimælk (150 ml)

Eftermiddag

8 % af energi

19 g kulhydrat

2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g) med avocado (50 g)

Kaffe/te

Aften

 

30 % af energi

71 g kulhydrat

Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt)

Broccoli (150 g)

Majskerner, frosne (50 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (180 g)

Jordbærgrød (100 ml) med minimælk (50 ml)

Vand

Sen aften

9 % af energi

14 g kulhydrat

Nødder/mandler (20 g)

1 appelsin (125 g)