Gå til hovedindhold
Søg
Om Kosthåndbogen
Kontakt
Kosthåndbogen.dk
Opsporing
Kostformer
Diæter
Persongrupper
Dagskostforslag
Værktøjer
Maden
Opsporing af borgere og patienter i ernæringsrisiko
Opsporing af ældre i ernæringsrisiko i kommunen
Ambulante patienter og patienter i dagsbehandling
Behandling og opfølgning af borgere og patienter i ernæringsrisiko
Opsporing af børn og unge i ernæringsrisiko
Opsporing af ernæringsrisiko hos indlagte patienter på sygehus
Opsporing af ernæringsrisiko i almen praksis
Normalkost
Sygehuskost
Kost til småtspisende
Dysfagidiæt
Supplerende ernæring
Diabetes
Hjertekarsygdom
Energireduceret
Mave-tarmsygdomme
Nyresygdom
Overfølsomhed
Individuel diætbehandling
Børn og unge
Voksne
Ældre
Normalkost
Kost til gravide
Kost til ældre
Vegetarkost
Veganerkost
Pakistansk kost
Somalisk kost
Tyrkisk kost
Sygehuskost
Kost til småtspisende
Blød kost
Gratin kost
Cremet kost
Fedt- og kolesterolmodificeret diæt
Diabetes diæt
Energireduceret diæt
Glutenfri diæt
Laktosereduceret diæt
Kaliumreduceret diæt
Fosfatreduceret diæt
Kalium- og fosfatreduceret sygehuskost
Kommunikation på tværs af sektorer
Energi- og proteinbehov
Væskebehov
Risikofaktorer- ernæringsrisiko og underernæring
Behandling og opfølgning af borgere og patienter i ernæringsrisiko
Kostregistrering
Mad og medicin
Spiseredskaber
BMI – definition
Deklarationsberegneren
Behandling og opfølgning af ældre borgere i kommunen
Behandling og opfølgning af ernæringsrisiko på sygehus
Behandling og opfølgning af ernæringsrisiko i ambulant regi herunder dagsbehandling
Behandling og opfølgning af ernæringsrisiko i almen praksis
Behandling og opfølgning af ernæringsrisiko hos børn og unge
Kostplanlægning
Kostberegning og vurdering
Mad og måltider
Menu
Search
Opsporing
Opsporing
Opsporing af borgere og patienter i ernæringsrisiko
Opsporing af ældre i ernæringsrisiko i kommunen
Ambulante patienter og patienter i dagsbehandling
Behandling og opfølgning af borgere og patienter i ernæringsrisiko
Opsporing af børn og unge i ernæringsrisiko
Opsporing af ernæringsrisiko hos indlagte patienter på sygehus
Opsporing af ernæringsrisiko i almen praksis
Kostformer
Kostformer
Normalkost
Normalkost
Voksne
Voksne
Gravide
Ammende
Børn og unge
Børn og unge
Spædbørn og småbørn
Større børn
Vegetarkost
Vegetarkost
Lakto-ovo-vegetarisk
Veganer
Ældre
Psykisk sygdom
Kost til andre kulturer
Kost til andre kulturer
Pakistansk
Somalisk
Tyrkisk
Sygehuskost
Sygehuskost
Voksne
Voksne
Gravide
Ammende
Børn og unge
Børn og unge
Spædbørn
Småbørn
Større børn
Vegetarkost
Vegetarkost
Lakto-ovo-vegetarisk
Ældre
Psykisk sygdom
Kost til andre kulturer
Kost til andre kulturer
Pakistansk
Somalisk
Tyrkisk
Kost til småtspisende
Kost til småtspisende
Voksne
Ældre i primærsektor
Individuel ernæringsbehandling
Individuel ernæringsbehandling
Individuel ernæringsbehandling til ældre i primærsektor
Dysfagidiæt
Dysfagidiæt
Blød kost
Gratin kost
Cremet kost
Modificeret væske
Modificeret kost i praksis
Modificeret kost i praksis
Teori om modificeret kost i praksis
Umodificeret kost
Supplerende ernæring
Supplerende ernæring
Mellemmåltider
Energi- og proteinberigelse
Energi- og proteinrige drikke
Energi- og proteinrige drikke
Hjemmelavede energi- og proteinrige drikke
Industrielt fremstillede ernæringsdrikke
Industrielt fremstillede ernæringsdrikke
Fuldgyldige ernæringsdrikke
Ikke-fuldgyldige ernæringsdrikke
Sondeernæring
Ernæringstilskud og sondeernæring til syge børn og unge
Parenteral ernæring
Tilskud fra Sygesikringen
Diæter
Diæter
Diabetes
Diabetes
Voksne type 1-diabetes
Voksne type 2-diabetes
Børn og unge
Ældre
Cøliaki
Dyslipidæmi
Energireduceret diæt
Andre kulturer
Gastroparese
Prægestationel
Gestationel
Nyresygdom
Sygehuskostbaseret
Hjertekarsygdom
Hjertekarsygdom
Voksne
Ældre
Til andre kulturer
Sygehuskost
Energireduceret
Ved forhøjede triglycerider
Kost ved AK-behandling
Energireduceret
Energireduceret
Voksne
Børn og unge
Ældre
Til andre kulturer
Mave-tarmsygdomme
Mave-tarmsygdomme
Glutenfri diæt til voksne
Børn og unge
Børn og unge
Glutenfri diæt til børn
Laktosereduceret
Antidumping
Fedtreduceret
MCT tilskud
Nyresygdom
Nyresygdom
Diæt ved lav nyrefunktion
Diæt ved dialyse
Diæt ved dialyse
Hemodialysediæt
Peritoneal diæt
Kaliumreduceret diæt
Fosfatreduceret diæt
Natrium-væskereduceret diæt
Overfølsomhed
Overfølsomhed
Børn og unge
Børn og unge
Mælkefri (børn og unge)
Æggefri (børn og unge)
Mælkefri
Æggefri
Nikkelreduceret diæt
Pollenkryds
Farvefri
Individuel diætbehandling
Persongrupper
Persongrupper
Børn og unge
Børn og unge
Raske børn og unge
Raske børn og unge
Normalvægt
Overvægt
Syge børn og unge
Syge børn og unge
Syge spædbørn
Syge småbørn
Syge større børn
Diabetes
Mave-tarmsygdomme
Mave-tarmsygdomme
Børn med cøliaki
Overfølsomhed
Overfølsomhed
Overfor mælk
Overfor æg
Voksne
Voksne
Raske
Raske
Normalvægt
Vegetarer
Andre kulturer
Gravide
Ammende
Psykisk sygdom
Overvægt
Diabetes
Diabetes
Andre kulturer
Cøliaki
Dyslipidæmi
Gastroparese
Gestationel
Prægestationel
Nyresygdom
Hjertekarsygdom
Hjertekarsygdom
Overvægt
Andre kulturer
Forhøjede triglycerider
AK-behandling
Mave-tarmsygdomme
Mave-tarmsygdomme
Cøliaki
Laktoseintolerance
Dumping syndrom
Svær steatoré
Svær steatoré, hvor fedtreduceret diæt ikke er tilstrækkelig
Nyresygdom
Nyresygdom
Nedsat nyrefunktion
Hæmodialyse
Peritoneal dialyse
For højt indhold af kalium i blodet
For højt indhold af fosfat i blodet
Overfølsomhed
Overfølsomhed
Overfor æg
Overfor mælk
Overfor nikkel
Overfor birke-, græs og bynkepollen
Overfor et eller flere tilsatte farvestoffer
Syge
Syge
Ernæringsmæssig risiko
Gravide
Vegetarer
Psykisk sygdom
Fra andre kulturer
Småtspisende
Småtspisende
Med bevaret spiseevne
Med nedsat tygge-synkeevne
Ældre
Ældre
Raske
Raske
Normalvægt
Overvægt
Diabetes
Hjertekarsygdom
Syge
Primærsektor
Dagskostforslag
Dagskostforslag
Normalkost
Normalkost
Normalkost 7 MJ
Normalkost 9 MJ
Normalkost 12 MJ
Normalkost 7+9+12 MJ
Kost til gravide
Kost til gravide
Normalkost 7 MJ
Normalkost 9 MJ
Normalkost 12 MJ
Normalkost 7+9+12 MJ
Sygehuskost 7 MJ
Sygehuskost 9 MJ
Sygehuskost 12 MJ
Sygehuskost 7+9+12 MJ
Kost til ældre
Kost til ældre
Normalkost 7 MJ
Normalkost 9 MJ
Normalkost 12 MJ
Normalkost 7+9+12 MJ
Vegetarkost
Vegetarkost
Normalkost 7 MJ
Normalkost 9 MJ
Normalkost 12 MJ
Normalkost 7+9+12 MJ
Sygehuskost 7 MJ
Sygehuskost 9 MJ
Sygehuskost 12 MJ
Sygehuskost 7+9+12 MJ
Veganerkost
Veganerkost
Normalkost 7 MJ
Normalkost 9 MJ
Normalkost 12 MJ
Normalkost 7+9+12 MJ
Pakistansk kost
Pakistansk kost
Normalkost 7 MJ
Normalkost 9 MJ
Normalkost 12 MJ
Normalkost 7+9+12 MJ
Sygehuskost 7 MJ
Sygehuskost 9 MJ
Sygehuskost 12 MJ
Sygehuskost 7+9+12 MJ
Somalisk kost
Somalisk kost
Normalkost 7 MJ
Normalkost 9 MJ
Normalkost 12 MJ
Normalkost 7+9+12 MJ
Sygehuskost 7 MJ
Sygehuskost 9 MJ
Sygehuskost 12 MJ
Sygehuskost 7+9+12 MJ
Tyrkisk kost
Tyrkisk kost
Normalkost 7 MJ
Normalkost 9 MJ
Normalkost 12 MJ
Normalkost 7+9+12 MJ
Sygehuskost 7 MJ
Sygehuskost 9 MJ
Sygehuskost 12 MJ
Sygehuskost 7+9+12 MJ
Sygehuskost
Sygehuskost
Sygehuskost 7 MJ
Sygehuskost 9 MJ
Sygehuskost 12 MJ
Sygehuskost 7+9+12 MJ
Kost til småtspisende
Kost til småtspisende
Småtspisende 7 MJ
Småtspisende 9 MJ
Småtspisende 12 MJ
Småtspisende 7+9+12 MJ
Blød kost
Blød kost
Blød kost 7 MJ
Blød kost 9 MJ
Blød kost 12 MJ
Blød kost 7+9+12 MJ
Gratin kost
Gratin kost
Gratin kost 7 MJ
Gratin kost 9 MJ
Gratin kost 12 MJ
Gratin kost 7+9+12 MJ
Cremet kost
Cremet kost
Cremet kost 7 MJ
Cremet kost 9 MJ
Cremet kost 12 MJ
Cremet kost 7+9+12 MJ
Fedt- og kolesterolmodificeret diæt
Diabetes diæt
Diabetes diæt
Diabetes diæt 7 MJ
Diabetes diæt 9 MJ
Diabetes diæt 12 MJ
Diabetes diæt 7+9+12 MJ
Energireduceret diæt
Energireduceret diæt
Normalkost 6 MJ
Normalkost 8 MJ
Normalkost 6+8 MJ
Glutenfri diæt
Glutenfri diæt
Normalkost 7 MJ
Normalkost 9 MJ
Normalkost 12 MJ
Normalkost 7+9+12 MJ
Sygehuskost 7 MJ
Sygehuskost 9 MJ
Sygehuskost 12 MJ
Sygehuskost 7+9+12 MJ
Laktosereduceret diæt
Laktosereduceret diæt
Normalkost 7 MJ
Normalkost 9 MJ
Normalkost 12 MJ
Normalkost 7+9+12 MJ
Sygehuskost 7 MJ
Sygehuskost 9 MJ
Sygehuskost 12 MJ
Sygehuskost 7+9+12 MJ
Kaliumreduceret diæt
Kaliumreduceret diæt
Normalkost 7 MJ
Normalkost 9 MJ
Normalkost 12 MJ
Normalkost 7+9+12 MJ
Fosfatreduceret diæt
Fosfatreduceret diæt
Normalkost 7 MJ
Normalkost 9 MJ
Normalkost 12 MJ
Normalkost 7+9+12 MJ
Kalium- og fosfatreduceret sygehuskost
Værktøjer
Værktøjer
Kommunikation på tværs af sektorer
Energi- og proteinbehov
Energi- og proteinbehov
Raske voksne
Syge voksne
Syge børn og unge
Ældre
Væskebehov
Risikofaktorer- ernæringsrisiko og underernæring
Behandling og opfølgning af borgere og patienter i ernæringsrisiko
Kostregistrering
Mad og medicin
Spiseredskaber
BMI – definition
Deklarationsberegneren
Behandling og opfølgning af ældre borgere i kommunen
Behandling og opfølgning af ernæringsrisiko på sygehus
Behandling og opfølgning af ernæringsrisiko i ambulant regi herunder dagsbehandling
Behandling og opfølgning af ernæringsrisiko i almen praksis
Behandling og opfølgning af ernæringsrisiko hos børn og unge
Maden
Maden
Kostplanlægning
Kostplanlægning
Valg af fødevarer
Valg af fødevarer
Normalkost skemaer
Normalkost skemaer
Voksne
Gravide
Ammende
Ældre
Raske børn
Raske børn
Særlige forhold
Vegetarisk
Vegansk
Pakistansk
Somalisk
Tyrkisk
Sygehuskost skemaer
Sygehuskost skemaer
Voksne
Gravide
Ammende
Småtspisende
Vegetarisk
Vegansk
Pakistansk
Somalisk
Tyrkisk
Andre skemaer
Andre skemaer
Blød kost
Gratin kost
Cremet kost
Fedtreduceret diæt (MCT-kost)
Diabetesdiæt
Diabetesdiæt ved dyslipidæmi
Glutenfri kost
Laktosereduceret diæt
Kaliumreduceret diæt
Fosfatreduceret diæt
Antidumping
Portionsstørrelser
Opskrifter
Måltidsmønster
Dagskoster
Mellemmåltider
Ombytningslister
Kostberegning og vurdering
Mad og måltider
Mad og måltider
Menuplanlægning
Anretning og servering
Brugerinddragelse/-undersøgelse
Om Kosthåndbogen
Om Kosthåndbogen
Brugervejledning
Ordforklaring
Gruppen bag Kosthåndbogen
Cookies
Kontakt
Search
Brødkrumme
Hjem
Persongrupper
Ældre
Current:
Raske ældre
Udskriv
Raske ældre
Normalvægt
Overvægt
Er fagligt opdateret i 2018