Somalisk

Indholdsfortegnelse

Normalkost

Somalisk Normalkost 7 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 14 E% Fedt 25 E% Kulhydrat 60 E%

 

7 MJ

Tidlig morgen

 

Morgen

50 ml letmælksyoghurt

½ stk. muffo (gærbrød af majs- og hvedemel bagt som brød/boller i ovn) (50 g)

1 appelsin (125 g)

150 ml te (te m/skummetmælk, kardemomme og sukker)

Formiddag

150 ml te (te m/skummetmælk, kardemomme og sukker)

Frokost

1 banan (100 g)

1 pitabrød (65 g)

100 g rispilaf

100 g linsesovs

130 g tomat/løgsalat

50 ml sovs af creme fraiche 18% og frisk koriander

100 g frugtkompot af banan og papaya

200 ml vand

Eftermiddag

150 ml te (te m/skummetmælk, kardemomme og sukker)

1 æble (100 g)

Aften

kyllingefilet (100 g)

40 g grønne bønner

40 g tomat

15 g løg

15 g olivenolie

60 g spaghetti

200 ml vand

Sen aften

150 ml te (te m/skummetmælk, kardemomme og sukker)

1 banan (100 g)

Somalisk Normalkost 9 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 14 E% Fedt 29 E% Kulhydrat 57 E%

 

9 MJ

Tidlig morgen

 

Morgen

100 ml letmælksyoghurt

1 stk. muffo (gærbrød af majs- og hvedemel bagt som brød/boller i ovn) (100 g)

1 appelsin (125 g)

150 ml te (te m/skummetmælk, kardemomme og sukker)

Formiddag

150 ml te (te m/skummetmælk, kardemomme og sukker)

Frokost

1 banan (100 g)

1 stk. pitabrød (65 g)

100 g rispilaf

100 g linsesovs

130 g tomat-/løgsalat

50 ml sovs af creme fraiche 18% med frisk koriander

100 g frugtkompot af banan og papaya

200 ml vand

Eftermiddag

150 ml te (te m/skummetmælk, kardemomme og sukker)

2 æbler (200 g)

Aften

kyllingefilet (125 g)

80 g grønne bønner

80 g tomat

30 g løg

15 g olivenolie

60 g spaghetti

200 ml vand

Sen aften

150 ml chai (te m/skummetmælk, kardemomme og sukker)

½ banan (50 g)

25 g valnød

Somalisk Normalkost 12 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 14 E% Fedt 29 E% Kulhydrat 57 E%

 

12 MJ

Tidlig morgen

 

Morgen

150 ml letmælksyoghurt

1 stk. muffo (gærbrød af majs- og hvedemel bagt som brød/boller i ovn) (100 g)

1 appelsin (125 g)

150 ml te (te m/skummetmælk, kardemomme og sukker)

Formiddag

150 ml te (te m/skummetmælk, kardemomme og sukker)

1 appelsin (125 g)

Frokost

1 banan (100 g)

2 stk. pitabrød (130 g)

150 g rispilaf

150 g dal linsesovs

130 g tomat-/løgsalat

50 ml sovs af creme fraiche 18% og frisk koriander

100 g frugtkompot af banan og papaya

200 ml vand

Eftermiddag

150 ml te (te m/skummetmælk, kardemomme og sukker)

2 æbler (200 g)

Aften

kyllingefilet (125 g)

80 g grønne bønner

80 g tomat

30 g løg

15 g olivenolie

90 g spaghetti

200 ml vand

Sen aften

150 ml te (te m/skummetmælk, kardemomme og sukker)

1 banan (100 g)

50 g valnød

Somalisk Normalkost 7+9+12 MJVis indholdSkjul indhold

 

7 MJ

9 MJ

12 MJ

Tidlig morgen

 

 

 

Morgen

50 ml letmælksyoghurt

½ stk. muffo (gærbrød af majs- og hvedemel bagt som brød/boller i ovn) (50 g)

1 appelsin (125 g)

150 ml te (te m/skummetmælk, kardemomme og sukker)

100 ml letmælksyoghurt

1 stk. muffo (gærbrød af majs- og hvedemel bagt som brød/boller i ovn) (100 g)

1 appelsin (125 g)

150 ml te (te m/skummetmælk, kardemomme og sukker)

150 ml letmælksyoghurt

1 stk. muffo (gærbrød af majs- og hvedemel bagt som brød/boller i ovn) (100 g)

1 appelsin (125 g)

150 ml te (te m/skummetmælk, kardemomme og sukker)

Formiddag

150 ml te (te m/skummetmælk, kardemomme og sukker)

150 ml te (te m/skummetmælk, kardemomme og sukker)

150 ml te (te m/skummetmælk, kardemomme og sukker)

1 appelsin (125 g)

Frokost

1 banan (100 g)

1 pitabrød (65 g)

100 g rispilaf

100 g linsesovs

130 g tomat/løgsalat

50 ml sovs af creme fraiche 18% og frisk koriander

100 g frugtkompot af banan og papaya

200 ml vand

1 banan (100 g)

1 stk. pitabrød (65 g)

100 g rispilaf

100 g linsesovs

130 g tomat-/løgsalat

50 ml sovs af creme fraiche 18% med frisk koriander

100 g frugtkompot af banan og papaya

200 ml vand

1 banan (100 g)

2 stk. pitabrød (130 g)

150 g rispilaf

150 g dal linsesovs

130 g tomat-/løgsalat

50 ml sovs af creme fraiche 18% og frisk koriander

100 g frugtkompot af banan og papaya

200 ml vand

Eftermiddag

150 ml te (te m/skummetmælk, kardemomme og sukker)

1 æble (100 g)

150 ml te (te m/skummetmælk, kardemomme og sukker)

2 æbler (200 g)

150 ml te (te m/skummetmælk, kardemomme og sukker)

2 æbler (200 g)

Aften

kyllingefilet (100 g)

40 g grønne bønner

40 g tomat

15 g løg

15 g olivenolie

60 g spaghetti

200 ml vand

kyllingefilet (125 g)

80 g grønne bønner

80 g tomat

30 g løg

15 g olivenolie

60 g spaghetti

200 ml vand

kyllingefilet (125 g)

80 g grønne bønner

80 g tomat

30 g løg

15 g olivenolie

90 g spaghetti

200 ml vand

Sen aften

150 ml te (te m/skummetmælk, kardemomme og sukker)

1 banan (100 g)

150 ml chai (te m/skummetmælk, kardemomme og sukker)

½ banan (50 g)

25 g valnød

150 ml te (te m/skummetmælk, kardemomme og sukker)

1 banan (100 g)

50 g valnød

Sygehuskost

Somalisk Sygehuskost 7 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 18 E% Fedt 40 E% Kulhydrat 42 E%

 

7 MJ

Tidlig morgen

 

Morgen

50 ml sødmælksyoghurt med 8 g sukker

1 stk. sabayad (ugæret brød af hvedemel, udrulles med ghee eller olie og bages på pande) (30 g)

150 ml te (te m/sødmælk, kardemomme og sukker) med 10 g proteinpulver

Formiddag

200 ml appelsinjuice

150 ml te (te m/sødmælk, kardemomme og sukker) med 10 g proteinpulver

Frokost

½ banan (50 g)

½ stk. anjero (ugæret madpandekage af hvede- og majsmel bagt i ghee eller olie på panden) (50 g)

50 g rispilaf

50 g linsesovs

65 g tomat-/løgsalat

50 ml sovs af creme fraiche 38% og frisk koriander

50 g kompot af banan og papaya

200 ml vand

Eftermiddag

figner (30 g)

150 ml te (te m/sødmælk, kardemomme og sukker) med 10 g proteinpulver

Aften

kyllingefilet (100 g)

20 g grønne bønner

20 g tomat

5 g løg

15 g olivenolie

30 g spaghetti

200 ml vand

Sen aften

150 ml te (te m/sødmælk, kardemomme og sukker) med 10 g proteinpulver

25 g valnød

Somalisk Sygehuskost 9 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 19 E% Fedt 41 E% Kulhydrat 40 E%

 

9 MJ

Tidlig morgen

 

Morgen

100 ml sødmælksyoghurt med 16 g sukker

1 stk. sabayad (ugæret brød af hvedemel, udrulles med ghee eller olie og bages på pande) (30 g)

150 ml te (te m/sødmælk, kardemomme og sukker) med 10 g proteinpulver

Formiddag

200 ml appelsinjuice

150 ml te (te m/sødmælk, kardemomme og sukker) med 10 g proteinpulver

Frokost

½ stk. banan (50 g)

½ stk. anjero (ugæret madpandekage af hvede- og majsmel bagt i ghee eller olie på panden) (50 g)

50 g rispilaf

50 g linsesovs

65 g tomat-/løgsalat

50 ml sovs af creme fraiche 38% og frisk koriander

50 g kompot af banan og papaya

200 ml vand

Eftermiddag

figner (30 g)

150 ml te (te m/sødmælk, kardemomme og sukker) med 10 g proteinpulver

Aften

kyllingefilet (125 g)

40 g grønne bønner

40 g tomat

15 g løg

15 g olivenolie

60 g spaghetti

200 ml vand

Sen aften

150 ml te (te m/sødmælk, kardemomme og sukker) med 10 g proteinpulver

50 g valnød

Somalisk Sygehuskost 12 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 18 E% Fedt 39 E% Kulhydrat 43 E%

 

12 MJ

Tidlig morgen

 

Morgen

150 ml sødmælksyoghurt med 24 g sukker

2 stk. sabayad (ugæret brød af hvedemel, udrulles med ghee eller olie og bages på pande) (60 g)

150 ml te (te m/sødmælk, kardemomme og sukker) med 10 g proteinpulver

Formiddag

200 ml appelsinjuice

150 ml te (te m/sødmælk, kardemomme og sukker) med 10 g proteinpulver

Frokost

1 banan (100 g)

¾ stk. anjero (ugæret madpandekage af hvede- og majsmel bagt i ghee eller olie på panden) (75 g)

100 g rispilaf

100 g linsesovs

65 g tomat-/løgsalat

50 ml sovs af creme fraiche 38% med frisk koriander

50 g kompot af banan og papaya

200 ml vand

Eftermiddag

figner (30 g)

150 ml te (te m/sødmælk, kardemomme og sukker) med 10 g proteinpulver

Aften

kyllingefilet (125 g)

40 g grønne bønner

40 g tomat

15 g løg

15 g olivenolie

75 g spaghetti

200 ml vand

Sen aften

300 ml te (te m/sødmælk, kardemomme og sukker) med 20 g proteinpulver

½ banan (50 g)

75 g valnød

Somalisk Sygehuskost 7+9+12 MJVis indholdSkjul indhold

 

7 MJ

9 MJ

12 MJ

Tidlig morgen

 

 

 

Morgen

50 ml sødmælksyoghurt med 8 g sukker

1 stk. sabayad (ugæret brød af hvedemel, udrulles med ghee eller olie og bages på pande) (30 g)

150 ml te (te m/sødmælk, kardemomme og sukker) med 10 g proteinpulver

100 ml sødmælksyoghurt med 16 g sukker

1 stk. sabayad (ugæret brød af hvedemel, udrulles med ghee eller olie og bages på pande) (30 g)

150 ml te (te m/sødmælk, kardemomme og sukker) med 10 g proteinpulver

150 ml sødmælksyoghurt med 24 g sukker

2 stk. sabayad (ugæret brød af hvedemel, udrulles med ghee eller olie og bages på pande) (60 g)

150 ml te (te m/sødmælk, kardemomme og sukker) med 10 g proteinpulver

Formiddag

200 ml appelsinjuice

150 ml te (te m/sødmælk, kardemomme og sukker) med 10 g proteinpulver

200 ml appelsinjuice

150 ml te (te m/sødmælk, kardemomme og sukker) med 10 g proteinpulver

200 ml appelsinjuice

150 ml te (te m/sødmælk, kardemomme og sukker) med 10 g proteinpulver

Frokost

½ banan (50 g)

½ stk. anjero (ugæret madpandekage af hvede- og majsmel bagt i ghee eller olie på panden) (50 g)

50 g rispilaf

50 g linsesovs

65 g tomat-/løgsalat

50 ml sovs af creme fraiche 38% og frisk koriander

50 g kompot af banan og papaya

200 ml vand

½ stk. banan (50 g)

½ stk. anjero (ugæret madpandekage af hvede- og majsmel bagt i ghee eller olie på panden) (50 g)

50 g rispilaf

50 g linsesovs

65 g tomat-/løgsalat

50 ml sovs af creme fraiche 38% og frisk koriander

50 g kompot af banan og papaya

200 ml vand

1 banan (100 g)

¾ stk. anjero (ugæret madpandekage af hvede- og majsmel bagt i ghee eller olie på panden) (75 g)

100 g rispilaf

100 g linsesovs

65 g tomat-/løgsalat

50 ml sovs af creme fraiche 38% med frisk koriander

50 g kompot af banan og papaya

200 ml vand

Eftermiddag

figner (30 g)

150 ml te (te m/sødmælk, kardemomme og sukker) med 10 g proteinpulver

figner (30 g)

150 ml te (te m/sødmælk, kardemomme og sukker) med 10 g proteinpulver

figner (30 g)

150 ml te (te m/sødmælk, kardemomme og sukker) med 10 g proteinpulver

Aften

kyllingefilet (100 g)

20 g grønne bønner

20 g tomat

5 g løg

15 g olivenolie

30 g spaghetti

200 ml vand

kyllingefilet (125 g)

40 g grønne bønner

40 g tomat

15 g løg

15 g olivenolie

60 g spaghetti

200 ml vand

kyllingefilet (125 g)

40 g grønne bønner

40 g tomat

15 g løg

15 g olivenolie

75 g spaghetti

200 ml vand

Sen aften

150 ml te (te m/sødmælk, kardemomme og sukker) med 10 g proteinpulver

25 g valnød

150 ml te (te m/sødmælk, kardemomme og sukker) med 10 g proteinpulver

50 g valnød

300 ml te (te m/sødmælk, kardemomme og sukker) med 20 g proteinpulver

½ banan (50 g)

75 g valnød