Veganerkost

Indholdsfortegnelse

Normalkost

Vegansk Normalkost 7 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 14 E% Fedt 34 E% Kulhydrat 52 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

31 % af energi

1 portion havregryn (40 g) med rosiner (10 g) og sojamælk (150 ml)

1 appelsin (125 g)/juice (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

1 spsk. peanutbutter (15 g)

Kaffe/te

Formiddag

6 % af energi

1 banan (100 g)

Frokost

 

25 % af energi

2/2 stk. rugbrød (50 g)

1 kartoffelmad (30 g) med purløg (2 g) og sherrytomat (20 g)

1 portion hummus (50) med oliven (25 g)

1 portion råkost (65 g gulerod, 35 g hvidkål) med 1 tsk. citronsaft (3 g) og valnødder (20 g)

Vand

Eftermiddag

6 % af energi

1 stk. fuldkornsknækbrød (12 g)

1 stk. figenpålæg (20 g)

Kaffe/te

Aften

 

25 % af energi

Edamame (soja) bønner, friske (60 g)

Hvide bønner, tilberedte (60 g)

Broccoli (100 g)

Spinat (100 g)

Olie (10 g)

Sovs af grønsagsbouillon, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (120 g)

Vand

Sen aften

7 % af energi

Mandler (20 g)

Vegansk Normalkost 9 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 13 E% Fedt 31 E% Kulhydrat 56 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

27 % af energi

1 portion havregryn (50 g) med rosiner (15 g) og sojamælk (150 ml)

1 appelsin (125 g)/juice (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

1 spsk. peanutbutter (15 g)

Kaffe/te

Formiddag

4 % af energi

1 banan (100 g)

Frokost

 

26 % af energi

3/2 stk. rugbrød (75 g)

1 mad med 2 stk. falafel (40 g) og agurk (20 g)

1 kartoffelmad (30 g) med purløg (2 g) og sherrytomat (20 g)

1 portion hummus (50) med oliven (25 g)

1 portion råkost (65 g gulerod, 35 g hvidkål) med 1 tsk. citronsaft (3 g) og valnødder (20 g)

Vand

Eftermiddag

10 % af energi

2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g)

2 stk. figenpålæg (40 g)

Kaffe/te

Aften

 

26 % af energi

Edamame (soja) bønner, friske (60 g)

Hvide bønner, tilberedte (60 g)

Broccoli (100 g)

Spinat (100 g)

Olie (10 g)

Sovs af grønsagsbouillon, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (180 g)

Jordbærgrød (100 ml) med sojamælk (50 ml)

Vand

Sen aften

7 % af energi

Mandler (25 g)

Vegansk Normalkost 12 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 13 E% Fedt 31 E% Kulhydrat 56 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

26 % af energi

1 portion havregryn (75 g) med æblestykker (100 g), rosiner (15 g) og sojamælk (250 ml)

1 appelsin (125 g)/juice (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

1 spsk. peanutbutter (15 g)

Kaffe/te

Formiddag

9 % af energi

1 banan (100 g)

1 stk. fuldkornsknækbrød (12 g)

Nøddepasta(nøddecreme) uden mælk (20 g)

Frokost

 

25 % af energi

4/2 stk. rugbrød (100 g)

1 mad med 2 stk. falafel (40 g) og agurk (20 g)

1 kartoffelmad (30 g) med purløg (2 g) og sherrytomat (20 g)

1 portion hummus (50) med oliven (25 g)

1 avocadomad (40 g) med rød peberfrugt (20 g)

1 portion råkost (65 g gulerod, 35 g hvidkål) med 1 tsk. citronsaft (3 g) og valnødder (20 g)

1 glas tomatjuice (150 ml)

Eftermiddag

8 % af energi

2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g)

2 stk. figenpålæg (40 g)

Kaffe/te

Aften

 

26 % af energi

Edamame (soja) bønner, friske (60 g)

Hvide bønner, tilberedte (80 g)

Broccoli (125 g)

Spinat (125 g)

Olie (15 g)

Sovs af grønsagsbouillon, ca. 1 dl (5 g hvedemel til jævning)

Kartofler (240 g)

Jordbærgrød (150 ml) med sojamælk (50 ml)

Vand

Sen aften

6 % af energi

Mandler (30 g)

Vegansk Normalkost 7+9+12 MJVis indholdSkjul indhold

 

7 MJ

9 MJ

12 MJ

Tidlig morgen

 

 

 

Morgen

1 portion havregryn (40 g) med rosiner (10 g) og sojamælk (150 ml)

1 appelsin (125 g)/juice (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

1 spsk. peanutbutter (15 g)

Kaffe/te

1 portion havregryn (50 g) med rosiner (15 g) og sojamælk (150 ml)

1 appelsin (125 g)/juice (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

1 spsk. peanutbutter (15 g)

Kaffe/te

 

1 portion havregryn (75 g) med æblestykker (100 g), rosiner (15 g) og sojamælk (250 ml)

1 appelsin (125 g)/juice (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

1 spsk. peanutbutter (15 g)

Kaffe/te

 

Formiddag

1 banan (100 g)

1 banan (100 g)

1 banan (100 g)

1 stk. fuldkornsknækbrød (12 g)

Nøddepasta(nøddecreme) uden mælk (20 g)

 

Frokost

2/2 stk. rugbrød (50 g)

 

1 kartoffelmad (30 g) med purløg (2 g) og sherrytomat (20 g)

1 portion hummus (50) med oliven (25 g)

1 portion råkost (65 g gulerod, 35 g hvidkål) med 1 tsk. citronsaft (3 g) og valnødder (20 g)

Vand

 

3/2 stk. rugbrød (75 g)

1 mad med 2 stk. falafel (40 g) og agurk (20 g)

1 kartoffelmad (30 g) med purløg (2 g) og sherrytomat (20 g)

1 portion hummus (50) med oliven (25 g)

1 portion råkost (65 g gulerod, 35 g hvidkål) med 1 tsk. citronsaft (3 g) og valnødder (20 g)

Vand

 

4/2 stk. rugbrød (100 g)

1 mad med 2 stk. falafel (40 g) og agurk (20 g)

1 kartoffelmad (30 g) med purløg (2 g) og sherrytomat (20 g)

1 portion hummus (50) med oliven (25 g)

1 avocadomad (40 g) med rød peberfrugt (20 g)

1 portion råkost (65 g gulerod, 35 g hvidkål) med 1 tsk. citronsaft (3 g) og valnødder (20 g)

1 glas tomatjuice (150 ml)

 

Eftermiddag

1 stk. fuldkornsknækbrød (12 g)

1 stk. figenpålæg (20 g)

Kaffe/te

 

2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g)

2 stk. figenpålæg (40 g)

Kaffe/te

 

2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g)

2 stk. figenpålæg (40 g)

Kaffe/te

 

Aften

Edamame (soja) bønner, friske (60 g)

Hvide bønner, tilberedte (60 g)

Broccoli (100 g)

Spinat (100 g)

Olie (10 g)

Sovs af grønsagsbouillon, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (120 g)

 

 

Vand

 

Edamame (soja) bønner, friske (60 g)

Hvide bønner, tilberedte (60 g)

Broccoli (100 g)

Spinat (100 g)

Olie (10 g)

Sovs af grønsagsbouillon, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (180 g)

Jordbærgrød (100 ml) med sojamælk (50 ml)

Vand

Edamame (soja) bønner, friske (60 g)

Hvide bønner, tilberedte (80 g)

Broccoli (125 g)

Spinat (125 g)

Olie (15 g)

Sovs af grønsagsbouillon, ca. 1 dl (5 g hvedemel til jævning)

Kartofler (240 g)

Jordbærgrød (150 ml) med sojamælk (50 ml)

Vand

 

Sen aften

Mandler (20 g)

Mandler (25 g)

Mandler (30 g)

Sygehuskost

Vegansk Sygehuskost 7 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 19 E% Fedt 41 E% Kulhydrat 40 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

24 % af energi

1 portion havregryn (30 g) med rosiner (10 g), mandler (10 g)

 og sojamælk (150 ml)

1/2 stk. franskbrød (20 g)

1 spsk. peanutbutter (15 g)

Kaffe/te

Formiddag

6 % af energi

½ banan (50 g)

Sojayoghurt (100 g)

Frokost

 

25 % af energi

2/2 stk. rugbrød (50 g)

Agurk (20 g), purløg (2 g) og sherrytomat (20 g)

1 portion hummus (30 g)

1 portion nødde-linsepostej (hasselnødder (20 g) og linser (25 g tørrede))

1 glas sojamælk (150 ml)

Eftermiddag

9 % af energi

1/2 stk. franskbrød (20 g)

1 spsk. peanutbutter (15 g)

Kaffe/te

Aften

 

25 % af energi

Tofu (100 g)

Røde linser, tilberedte (50 g)

Broccoli (30 g)

Majskerner, frosne (30 g)

Olie (6 g)

Sovs af grønsagsbouillon, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (75 g)

Jordbærgrød (50 ml) med sojamælk (50 ml)

1 glas sojamælk (150 ml)

Sen aften

11 % af energi

Valnødder (20 g)

Sojayoghurt (100 g)

Vegansk Sygehuskost 9 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 18 E% Fedt 39 E% Kulhydrat 43 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

23 % af energi

1 portion havregryn (30 g) med rosiner (10 g), mandler (10 g)

og sojamælk (150 ml)

½ glas appelsinjuice (75 ml)

1 stk. franskbrød (40 g)

1 spsk. peanutbutter (15 g)

Kaffe/te

Formiddag

4 % af energi

½ banan (50 g)

Sojayoghurt (100 g)

Frokost

 

26 % af energi

3/2 stk. rugbrød (75 g)

Agurk (20 g), purløg (2 g) og sherrytomat (20 g)

1 portion hummus (50 g)

1 portion nødde-linsepostej (hasselnødder (20 g) og linser (25 g tørrede))

Avocado (25 g)

1 glas sojamælk (200 ml)   

Eftermiddag

10 % af energi

1 stk. franskbrød (40 g)

1 spsk. peanutbutter (15 g)

Kaffe/te

Aften

 

26 % af energi

Tofu (125 g)

Røde linser, tilberedte (50 g)

Broccoli (30 g)

Majskerner, frosne (30 g)

Olie (10 g)

Sovs af grønsagsbouillon, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (120 g)

Jordbærgrød (100 ml) med sojamælk (50 ml)

1 glas sojamælk (150 ml)

Sen aften

11 % af energi

Valnødder (20 g)

Sojayoghurt (200 g)

Vegansk Sygehuskost 12 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 17 E% Fedt 38 E% Kulhydrat 45 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

28 % af energi

1 portion havregryn (30 g) med rosiner (10 g), mandler (20 g)

og sojamælk (200 ml)

1 glas appelsinjuice (150 ml)

2 stk. franskbrød (80 g)

2 spsk. peanutbutter (30 g)

Kaffe/te

Formiddag

5 % af energi

½ banan (50 g)

Sojayoghurt (200 g)

Frokost

 

26 % af energi

4/2 stk. rugbrød (100 g)

Agurk (20 g), purløg (2 g) og sherrytomat (20 g)

1 portion hummus (50 g)

1 portion nødde-linsepostej (hasselnødder (20 g) og linser (25 g tørrede))

Avocado (40 g) og jordnødder, hakkede (20 g)

1 glas sojamælk (200 ml)   

Eftermiddag

7 % af energi

1 stk. franskbrød (40 g)

1 spsk. peanutbutter (15 g)

Kaffe/te

Aften

 

25 % af energi

Tofu (150 g)

Røde linser, tilberedte (50 g)

Broccoli (50 g)

Majskerner, frosne (50 g)

Olie (10 g)

Sovs af grønsagsbouillon, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (180 g)

Jordbærgrød (150 ml) med sojamælk (50 ml)

1 glas sojamælk (200 ml)

Sen aften

9 % af energi

Valnødder (15 g)

Rosiner (15 g)

Sojayoghurt (200 g)

Vegansk Sygehuskost 7+9+12 MJVis indholdSkjul indhold

 

7 MJ

9 MJ

12 MJ

Tidlig morgen

 

 

 

Morgen

1 portion havregryn (30 g) med rosiner (10 g), mandler (10 g)

 

og sojamælk (150 ml)

 

1/2 stk. franskbrød (20 g)

 

1 spsk. peanutbutter (15 g)

Kaffe/te

 

1 portion havregryn (30 g) med rosiner (10 g), mandler (10 g)

 

og sojamælk (150 ml)

½ glas appelsinjuice (75 ml)

1 stk. franskbrød (40 g)

 

1 spsk. peanutbutter (15 g)

Kaffe/te

 

1 portion havregryn (30 g) med rosiner (10 g), mandler (20 g)
 

og sojamælk (200 ml)

1 glas appelsinjuice (150 ml)

2 stk. franskbrød (80 g)

2 spsk. peanutbutter (30 g)

Kaffe/te

 

Formiddag

½ banan (50 g)

Sojayoghurt (100 g)

 

½ banan (50 g)

Sojayoghurt (100 g)

 

½ banan (50 g)

Sojayoghurt (200 g)

 

Frokost

2/2 stk. rugbrød (50 g)

Agurk (20 g), purløg (2 g) og sherrytomat (20 g)

1 portion hummus (30 g)

1 portion nødde-linsepostej (hasselnødder (20 g) og linser (25 g tørrede))

1 glas sojamælk (150 ml)

 

3/2 stk. rugbrød (75 g)

Agurk (20 g), purløg (2 g) og sherrytomat (20 g)

1 portion hummus (50 g)

1 portion nødde-linsepostej (hasselnødder (20 g) og linser (25 g tørrede))

Avocado (25 g)

1 glas sojamælk (200 ml)   

 

4/2 stk. rugbrød (100 g)

Agurk (20 g), purløg (2 g) og sherrytomat (20 g)

1 portion hummus (50 g)

1 portion nødde-linsepostej (hasselnødder (20 g) og linser (25 g tørrede))

Avocado (40 g) og jordnødder, hakkede (20 g)

1 glas sojamælk (200 ml)   

Eftermiddag

1/2 stk. franskbrød (20 g)

1 spsk. peanutbutter (15 g)

Kaffe/te

 

1 stk. franskbrød (40 g)

1 spsk. peanutbutter (15 g)

Kaffe/te

 

1 stk. franskbrød (40 g)

1 spsk. peanutbutter (15 g)

Kaffe/te

Aften

Tofu (100 g)

Røde linser, tilberedte (50 g)

Broccoli (30 g)

Majskerner, frosne (30 g)

Olie (6 g)

Sovs af grønsagsbouillon, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (75 g)

Jordbærgrød (50 ml) med sojamælk (50 ml)

1 glas sojamælk (150 ml)

 

Tofu (125 g)

Røde linser, tilberedte (50 g)

Broccoli (30 g)

Majskerner, frosne (30 g)

Olie (10 g)

Sovs af grønsagsbouillon, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (120 g)

Jordbærgrød (100 ml) med sojamælk (50 ml)

1 glas sojamælk (150 ml)

 

Tofu (150 g)

Røde linser, tilberedte (50 g)

Broccoli (50 g)

Majskerner, frosne (50 g)

Olie (10 g)

Sovs af grønsagsbouillon, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (180 g)

Jordbærgrød (150 ml) med sojamælk (50 ml)

1 glas sojamælk (200 ml)

 

Sen aften

Valnødder (20 g)

Sojayoghurt (100 g)

Valnødder (20 g)

Sojayoghurt (200 g)

Valnødder (15 g)

Rosiner (15 g)

Sojayoghurt (200 g)