Vegetar

Indholdsfortegnelse

Normalkost

Vegetarisk normalkost 7 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 16 E% Fedt 28 E% Kulhydrat 56 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

28 % af energi

1 portion havregryn (40 g) med sukker (5 g) og minimælk (150 ml)

1 appelsin (125 g)/juice (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

6 % af energi

1 banan (100 g)

Frokost

 

22 % af energi

2/2 stk. rugbrød (50 g)

1 æggemad (30 g) med agurk (20 g)

1 avocadomad (40 g) med 1 spsk. hytteost 20+ (20 g)

1 portion råkost (65 g gulerod, 35 g hvidkål, 15 g olie/eddikedressing)

1 glas minimælk (150 ml)

Eftermiddag

5 % af energi

1 stk. fuldkornsknækbrød (12 g)

Marmelade (20 g)

Kaffe/te

Aften

 

32 % af energi

Edamame (soja) bønner, friske (60 g)

Kikærter, tilberedte (60 g)

Broccoli (100 g)

Majskerner, frosne (100 g)

Olie (10 g)

Sovs af grønsagsbouillon, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (120 g)

Vand

Sen aften

7 % af energi

Nødder/mandler (20 g)

Vegetarisk normalkost 9 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 14 E% Fedt 29 E% Kulhydrat 57 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

25 % af energi

1 portion havregryn (50 g) med sukker (10 g) og minimælk (150 ml)

1 appelsin (125 g)/juice (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

4 % af energi

1 banan (100 g)

Frokost

 

26 % af energi

3/2 stk. rugbrød (75 g)

Skrabet fedtstof (10 g blød margarine)

1 æggemad (30 g) med agurk (20 g)

1 avocadomad (40 g) med 1 spsk. hytteost 20+ (20 g)

1 kartoffelmad (30 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

sherrytomat (20 g)

1 portion råkost (65 g gulerod, 35 g hvidkål, 15 g olie/eddikedressing)

1 glas minimælk (150 ml)

Eftermiddag

6 % af energi

2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g)

Marmelade (20 g)

Kaffe/te

Aften

 

32 % af energi

Edamame (soja) bønner, friske (60 g)

Kikærter, tilberedte (60 g)

Broccoli (100 g)

Majskerner, frosne, (100 g)

Olie (10 g)

Sovs af grønsagsbouillon, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (180 g)

Jordbærgrød (100 ml) med minimælk (50 ml)

Vand

Sen aften

7 % af energi

Nødder/mandler (25 g)

Vegetarisk normalkost 12 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 13 E% Fedt 27 E% Kulhydrat 60 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

26 % af energi

1 portion havregryn (75 g) med æblestykker (100 g), sukker (15 g) og minimælk (250 ml)

1 appelsin (125 g)/juice (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

5 % af energi

1 banan (100 g)

1 glas minimælk (150 ml)

Frokost

 

26 % af energi

4/2 stk. rugbrød (100 g)

Skrabet fedtstof (20 g blød margarine)

1 æggemad (40 g) med agurk (20 g)

1 avocadomad (40 g) med 1 spsk. hytteost 20+ (20 g)

1 kartoffelmad (30 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

1 portion hummus (40 g) med sherrytomat (20 g)

1 portion råkost (65 g gulerod, 35 g hvidkål, 15 g olie/eddikedressing)

1 glas minimælk (150 ml)

Eftermiddag

10 % af energi

2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g)

Marmelade (20 g)

Nødder/mandler (15 g), tørret frugt (15 g)

Kaffe/te

Aften

 

28 % af energi

Edamame (soja) bønner, friske (60 g)

Kikærter, tilberedte (60 g)

Broccoli (125 g)

Majskerner, frosne (125 g)

Olie (10 g)

Sovs af grønsagsbouillon, ca. 1 dl (5 g hvedemel til jævning)

Kartofler (240 g)

Jordbærgrød (150 ml) med minimælk (50 ml)

Vand

Sen aften

5 % af energi

Nødder/mandler (15 g), tørret frugt (15 g)

Vegetarisk normalkost 7+9+12 MJVis indholdSkjul indhold

 

7 MJ

9 MJ

12 MJ

Tidlig morgen

 

 

 

Morgen

1 portion havregryn (40 g) med sukker (5 g) og minimælk (150 ml)

1 appelsin (125 g)/juice (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

1 portion havregryn (50 g) med sukker (10 g) og minimælk (150 ml)

1 appelsin (125 g)/juice (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

1 portion havregryn (75 g) med æblestykker (100 g), sukker (15 g) og minimælk (250 ml)

1 appelsin (125 g)/juice (150 ml)

1 stk. fuldkornsbrød (50 g)

1 skive ost 30+ (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

1 banan (100 g)

1 banan (100 g)

1 banan (100 g)

1 glas minimælk (150 ml)

Frokost

2/2 stk. rugbrød (50 g)

1 æggemad (30 g) med agurk (20 g)

1 avocadomad (40 g) med 1 spsk. hytteost 20+ (20 g)

1 portion råkost (65 g gulerod, 35 g hvidkål, 15 g olie/eddikedressing)

1 glas minimælk (150 ml)

3/2 stk. rugbrød (75 g)

Skrabet fedtstof (10 g blød margarine)

1 æggemad (30 g) med agurk (20 g)

1 avocadomad (40 g) med 1 spsk. hytteost 20+ (20 g)

1 kartoffelmad (30 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

sherrytomat (20 g)

1 portion råkost (65 g gulerod, 35 g hvidkål, 15 g olie/eddikedressing)

1 glas minimælk (150 ml)

4/2 stk. rugbrød (100 g)

Skrabet fedtstof (20 g blød margarine)

1 æggemad (40 g) med agurk (20 g)

1 avocadomad (40 g) med 1 spsk. hytteost 20+ (20 g)

1 kartoffelmad (30 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

1 portion hummus (40 g) med sherrytomat (20 g)

1 portion råkost (65 g gulerod, 35 g hvidkål, 15 g olie/eddikedressing)

1 glas minimælk (150 ml)

Eftermiddag

1 stk. fuldkornsknækbrød (12 g)

Marmelade (20 g)

Kaffe/te

2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g)

Marmelade (20 g)

Kaffe/te

2 stk. fuldkornsknækbrød (24 g)

Marmelade (20 g)

Nødder/mandler (15 g), tørret frugt (15 g)

Kaffe/te

Aften

Edamame (soja) bønner, friske (60 g)

Kikærter, tilberedte (60 g)

Broccoli (100 g)

Majskerner, frosne (100 g)

Olie (10 g)

Sovs af grønsagsbouillon, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (120 g)

Vand

Edamame (soja) bønner, friske (60 g)

Kikærter, tilberedte (60 g)

Broccoli (100 g)

Majskerner, frosne, (100 g)

Olie (10 g)

Sovs af grønsagsbouillon, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (180 g)

Jordbærgrød (100 ml) med minimælk (50 ml)

Vand

Edamame (soja) bønner, friske (60 g)

Kikærter, tilberedte (60 g)

Broccoli (125 g)

Majskerner, frosne (125 g)

Olie (10 g)

Sovs af grønsagsbouillon, ca. 1 dl (5 g hvedemel til jævning)

Kartofler (240 g)

Jordbærgrød (150 ml) med minimælk (50 ml)

Vand

Sen aften

Nødder/mandler (20 g)

Nødder/mandler (25 g)

Nødder/mandler (15 g), tørret frugt (15 g)

Sygehuskost

Vegetarisk sygehuskost 7 MJVis indholdSkjul indhold

Tidlig morgen

 

Morgen

 

21 % af energi

1 portion ymer (100 g) med ymerdrys (10 g)  og nødder/mandler (10 g)

½ stk. franskbrød (20 g)

Fedtstof (8 g smør/blød margarine)

1 skive ost 45+ (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

8 % af energi

Kakaoletmælk (200 ml)

Frokost

 

23 % af energi

2/2 stk. rugbrød (50 g)

Fedtstof (8 g smør/blød margarine)

1 æggemad (40 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

1 bønnepostejmad (30 g) med agurk (20 g) og sherrytomat (20 g)

1 glas sødmælk (150 ml)

Eftermiddag

11 % af energi

½ stk. franskbrød (20 g)

Fedtstof (8 g smør/blød margarine)

1 skive ost 45+ (20 g)

Kaffe/te

Aften

 

29 % af energi

Tofu (100 g)

Røde linser, tilberedte (50 g)

Broccoli (30 g)

Majskerner, frosne (30 g)

Olie (6 g)

Sovs af grønsagsbouillon, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (75 g)

Jordbærgrød (50 ml) med sødmælk (50 ml)

1 glas sødmælk (150 ml)

Sen aften

8 % af energi

Kakaoletmælk (200 ml)

 

Vegetarisk sygehuskost 9 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 17 E% Fedt 42 E% Kulhydrat 41 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

22 % af energi

1 portion ymer (100 g) med ymerdrys (10 g)  og nødder/mandler (10 g)

1 glas appelsinjuice (150 ml)

1 stk. franskbrød (40 g)

Fedtstof (8 g smør/blød margarine)

1 skive ost 45+ (20 g)

Kaffe/te

Formiddag

6 % af energi

Kakaoletmælk (200 ml)

Frokost

 

26 % af energi

3/2 stk. rugbrød (75 g)

Fedtstof (16 g smør/blød margarine)

1 æggemad (40 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

1 bønnepostejmad (30 g) med agurk (20 g) og sherrytomat (20 g)

1 skive ost 45+ (20 g)

1 glas sødmælk (150 ml)

Eftermiddag

11 % af energi

1 stk. franskbrød (40 g)

Fedtstof (8 g smør/blød margarine)

1 skive ost 45+ (20 g)

Kaffe/te

Aften

 

28 % af energi

Tofu (125 g)

Røde linser, tilberedte (50 g)

Broccoli (30 g)

Majskerner, frosne (30 g)

Olie (10 g)

Sovs af grønsagsbouillon, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (100 g)

Jordbærgrød (100 ml) med sødmælk (50 ml)

1 glas sødmælk (150 ml)

Sen aften

7 % af energi

Kakaoletmælk (200 ml)

 

Vegetarisk sygehuskost 12 MJVis indholdSkjul indhold
Protein 16 E% Fedt 40 E% Kulhydrat 44 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

27 % af energi

1 portion ymer (150 g) med ymerdrys (25 g)  og nødder/mandler (10 g)

1 glas appelsinjuice (150 ml)

2 stk. franskbrød (80 g)

Fedtstof (16 g smør/blød margarine)

2 skive ost 45+ (40 g)

Kaffe/te

Formiddag

5 % af energi

Kakaoletmælk (200 ml)

Frokost

 

27 % af energi

4/2 stk. rugbrød (100 g)

Fedtstof (24 g smør/blød margarine)

1 æggemad (40 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

1 bønnepostejmad (30 g) med agurk (20 g) og sherrytomat (20 g)

1 avocadomad (40 g) med 1 spsk. hytteost 20+ (20 g)

1 skive ost 45+ (20 g)

1 glas sødmælk (150 ml)

Eftermiddag

8 % af energi

1 stk. franskbrød (40 g)

Fedtstof (8 g smør/blød margarine)

1 skive ost 45+ (20 g)

Kaffe/te

Aften

 

26 % af energi

Tofu (150 g)

Røde linser, tilberedte (50 g)

Broccoli (50 g)

Majskerner, frosne (50 g)

Olie (10 g)

Sovs af grønsagsbouillon, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (180 g)

Jordbærgrød (150 ml) med sødmælk (50 ml)

1 glas sødmælk (150 ml)

Sen aften

7 % af energi

Kakaoletmælk (200 ml)

Rosiner (15 g)

Vegetarisk sygehuskost 7+9+12 MJVis indholdSkjul indhold

 

7 MJ

9 MJ

12 MJ

Tidlig morgen

 

 

 

Morgen

1 portion ymer (100 g) med ymerdrys (10 g)  og nødder/mandler (10 g)

½ stk. franskbrød (20 g)

Fedtstof (8 g smør/blød margarine)

1 skive ost 45+ (20 g)

Kaffe/te

1 portion ymer (100 g) med ymerdrys (10 g)  og nødder/mandler (10 g)

1 glas appelsinjuice (150 ml)

1 stk. franskbrød (40 g)

Fedtstof (8 g smør/blød margarine)

1 skive ost 45+ (20 g)

Kaffe/te

1 portion ymer (150 g) med ymerdrys (25 g)  og nødder/mandler (10 g)

1 glas appelsinjuice (150 ml)

2 stk. franskbrød (80 g)

Fedtstof (16 g smør/blød margarine)

2 skive ost 45+ (40 g)

Kaffe/te

Formiddag

Kakaoletmælk (200 ml)

Kakaoletmælk (200 ml)

Kakaoletmælk (200 ml)

Frokost

2/2 stk. rugbrød (50 g)

Fedtstof (8 g smør/blød margarine)

1 æggemad (40 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

1 bønnepostejmad (30 g) med agurk (20 g) og sherrytomat (20 g)

1 glas sødmælk (150 ml)

3/2 stk. rugbrød (75 g)

Fedtstof (16 g smør/blød margarine)

1 æggemad (40 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

1 bønnepostejmad (30 g) med agurk (20 g) og sherrytomat (20 g)

1 skive ost 45+ (20 g)

1 glas sødmælk (150 ml)

4/2 stk. rugbrød (100 g)

Fedtstof (24 g smør/blød margarine)

1 æggemad (40 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

1 bønnepostejmad (30 g) med agurk (20 g) og sherrytomat (20 g)

1 avocadomad (40 g) med 1 spsk. hytteost 20+ (20 g)

1 skive ost 45+ (20 g)

1 glas sødmælk (150 ml)

Eftermiddag

½ stk. franskbrød (20 g)

Fedtstof (8 g smør/blød margarine)

1 skive ost 45+ (20 g)

Kaffe/te

1 stk. franskbrød (40 g)

Fedtstof (8 g smør/blød margarine)

1 skive ost 45+ (20 g)

Kaffe/te

1 stk. franskbrød (40 g)

Fedtstof (8 g smør/blød margarine)

1 skive ost 45+ (20 g)

Kaffe/te

Aften

Tofu (100 g)

Røde linser, tilberedte (50 g)

Broccoli (30 g)

Majskerner, frosne (30 g)

Olie (6 g)

Sovs af grønsagsbouillon, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (75 g)

Jordbærgrød (50 ml) med sødmælk (50 ml)

1 glas sødmælk (150 ml)

Tofu (125 g)

Røde linser, tilberedte (50 g)

Broccoli (30 g)

Majskerner, frosne (30 g)

Olie (10 g)

Sovs af grønsagsbouillon, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (100 g)

Jordbærgrød (100 ml) med sødmælk (50 ml)

1 glas sødmælk (150 ml)

Tofu (150 g)

Røde linser, tilberedte (50 g)

Broccoli (50 g)

Majskerner, frosne (50 g)

Olie (10 g)

Sovs af grønsagsbouillon, ca. ½ dl (3 g hvedemel til jævning)

Kartofler (180 g)

Jordbærgrød (150 ml) med sødmælk (50 ml)

1 glas sødmælk (150 ml)

Sen aften

Kakaoletmælk (200 ml)

Kakaoletmælk (200 ml)

Kakaoletmælk (200 ml)

Rosiner (15 g)