Valg af fødevarer til fedtreduceret, MCT kost
|
Spis og drik hyppigst |
Spis og drik af og til |
Spis og drik sjældent |
Frarådes |
|
|---|---|---|---|---|
|
Brød, mel og gryn |
||||
|
Kartofler, ris og pasta |
||||
|
Grønsager og bælgfrugter |
||||
|
Frugt, nødder og frø |
||||
|
Mælkeprodukter og ost |
||||
|
Kød, fisk, fjerkræ, indmad og æg |
||||
|
Fedtstoffer, saucer, dressinger m.m. |
MCT margarine til brød og tilberedning |
Bløde margariner, planteolie eller oliemargarine til tilberedning Bløde minariner til brød Saucer og dressinger med lavt fedtindhold* * Højst 5 g fedt pr. 100 g |
||
|
Sukker, desserter, kager og slik |
Kager bagt med MCT margarine |
|||
|
Drikkevarer |
||||
|
Diverse |
Liquigen (MCT-emulsion) (tilsat kaffe, sauce, kartoffelmos osv.) |
Er fagligt opdateret i 2016