Gå til hovedindhold
Denne side bruger
cookies
til at personalisere din oplevelse
Accepter cookies
Søg
Om Kosthåndbogen
Kontakt
Kosthåndbogen.dk
Screening
Kostformer
Diæter
Persongrupper
Dagskostforslag
Værktøjer
Maden
Screening - vejledning
Hvem skal have hvilken mad?
Normalkost
Sygehuskost
Kost til småtspisende
Supplerende ernæring
Diabetes
Hjertekarsygdom
Energireduceret
Mave-tarmsygdomme
Nyresygdom
Overfølsomhed
Individuel diætbehandling
Voksne
Ældre
Børn og unge
Normalkost
Kost til gravide
Kost til ældre
Vegetarkost
Veganerkost
Pakistansk kost
Somalisk kost
Tyrkisk kost
Sygehuskost
Kost til småtspisende
Blød kost
Gratin kost
Cremet kost
Fedt- og kolesterolmodificeret diæt
Diabetes diæt
Energireduceret diæt
Glutenfri diæt
Laktosereduceret diæt
Kaliumreduceret diæt
Fosfatreduceret diæt
Kalium- og fosfatreduceret sygehuskost
Energi- og proteinbehov
Væskebehov
Ernæringsmæssige risikofaktorer
Monitorering
Kostregistrering
Ernæringsvurderingsskema til ældre
Mad og medicin
Spiseredskaber
BMI – definition
Deklarationsberegneren
Kostplanlægning
Kostberegning og vurdering
Mad og måltider
Modificeret kost i praksis
Menu
Søg
Screening
Screening - vejledning
Hvem skal have hvilken mad?
Kostformer
Normalkost
Voksne
Gravide
Ammende
Børn og unge
Spædbørn og småbørn
Større børn
Vegetarkost
Lakto-ovo-vegetarisk
Veganer
Ældre
Psykisk sygdom
Kost til andre kulturer
Pakistansk
Somalisk
Tyrkisk
Sygehuskost
Voksne
Gravide
Ammende
Børn og unge
Spædbørn
Småbørn
Større børn
Vegetarkost
Lakto-ovo-vegetarisk
Veganer
Ældre
Psykisk sygdom
Kost til andre kulturer
Pakistansk
Somalisk
Tyrkisk
Kost til småtspisende
Voksne
Ældre i primærsektor
Dysfagidiæt
Blød kost
Gratin kost
Cremet kost
Modificeret væske
Modificeret kost i praksis
Teori om modificeret kost i praksis
Erfaringer fra øvrige køkkener
Individuel ernæringsterapi
Individuel ernæringsterapi til ældre i primærsektor
Supplerende ernæring
Mellemmåltider
Energi- og proteintilskud
Hjemmelavede ernæringstilskud
Industrielt fremstillede ernæringstilskud
Fuldgyldige ernæringstilskud
Ikke-fuldgyldige ernæringstilskud
Tilskud fra Sygesikringen
Sondeernæring
Energitilskud og sondeernæring til syge børn og unge
Parenteral ernæring
Rekonvalescens
Diæter
Diabetes
Voksne
Børn og unge
Ældre
Cøliaki
Dyslipidæmi
Energireduceret diæt
Andre kulturer
Gastroparese
Gestationel
Nyresygdom
Prægestationel
Sygehuskostbaseret
Hjertekarsygdom
Voksne
Ældre
Til andre kulturer
Sygehuskost
Energireduceret
Ved forhøjede triglycerider
Kost ved AK-behandling
Energireduceret
Voksne
Børn og unge
Ældre
Til andre kulturer
Mave-tarmsygdomme
Glutenfri diæt til voksne
Børn og unge
Glutenfri diæt til børn
Laktosereduceret
Antidumping
Fedtreduceret
MCT tilskud
Nyresygdom
Diæt ved lav nyrefunktion
Diæt ved dialyse
Hemodialysediæt
Peritoneal diæt
Kaliumreduceret diæt
Fosfatreduceret diæt
Natrium-væskereduceret diæt
Overfølsomhed
Børn og unge
Mælkefri (børn og unge)
Æggefri (børn og unge)
Mælkefri
Æggefri
Nikkelreduceret diæt
Pollenkryds
Farvefri
Individuel diætbehandling
Persongrupper
Voksne
Raske
Normalvægt
Vegetarer
Andre kulturer
Gravide
Ammende
Psykisk sygdom
Overvægt
Diabetes
Andre kulturer
Cøliaki
Dyslipidæmi
Gastroparese
Gestationel
Prægestationel
Nyresygdom
Hjertekarsygdom
Overvægt
Andre kulturer
Forhøjede triglycerider
AK-behandling
Mave-tarmsygdomme
Cøliaki
Laktoseintolerance
Dumping syndrom
Svær steatoré
Svær steatoré, hvor fedtreduceret diæt ikke er tilstrækkelig
Nyresygdom
Nedsat nyrefunktion
Hæmodialyse
Peritoneal dialyse
For højt indhold af kalium i blodet
For højt indhold af fosfat i blodet
Overfølsomhed
Overfor æg
Overfor mælk
Overfor nikkel
Overfor birke-, græs og bynkepollen
Overfor et eller flere tilsatte farvestoffer
Syge
Ernæringsmæssig risiko
Gravide
Vegetarer
Psykisk sygdom
Fra andre kulturer
Småtspisende
Med bevaret spiseevne
Med nedsat tygge-synkeevne
Ernæringsmæssig risiko - Screening score ≥3
Ældre
Raske
Normalvægt
Overvægt
Diabetes
Hjertekarsygdom
Syge
Primærsektor
Børn og unge
Raske børn og unge
Normalvægt
Overvægt
Syge børn og unge
Syge spædbørn
Syge småbørn
Syge større børn
Diabetes
Mave-tarmsygdomme
Børn med cøliaki
Overfølsomhed
Overfor mælk
Overfor æg
Dagskostforslag
Normalkost
Normalkost 7 MJ
Normalkost 9 MJ
Normalkost 12 MJ
Normalkost 7+9+12 MJ
Kost til gravide
Normalkost 7 MJ
Normalkost 9 MJ
Normalkost 12 MJ
Normalkost 7+9+12 MJ
Sygehuskost 7 MJ
Sygehuskost 9 MJ
Sygehuskost 12 MJ
Sygehuskost 7+9+12 MJ
Kost til ældre
Normalkost 7 MJ
Normalkost 9 MJ
Normalkost 12 MJ
Normalkost 7+9+12 MJ
Vegetarkost
Normalkost 7 MJ
Normalkost 9 MJ
Normalkost 12 MJ
Normalkost 7+9+12 MJ
Sygehuskost 7 MJ
Sygehuskost 9 MJ
Sygehuskost 12 MJ
Sygehuskost 7+9+12 MJ
Veganerkost
Normalkost 7 MJ
Normalkost 9 MJ
Normalkost 12 MJ
Normalkost 7+9+12 MJ
Sygehuskost 7 MJ
Sygehuskost 9 MJ
Sygehuskost 12 MJ
Sygehuskost 7+9+12 MJ
Pakistansk kost
Normalkost 7 MJ
Normalkost 9 MJ
Normalkost 12 MJ
Normalkost 7+9+12 MJ
Sygehuskost 7 MJ
Sygehuskost 9 MJ
Sygehuskost 12 MJ
Sygehuskost 7+9+12 MJ
Somalisk kost
Normalkost 7 MJ
Normalkost 9 MJ
Normalkost 12 MJ
Normalkost 7+9+12 MJ
Sygehuskost 7 MJ
Sygehuskost 9 MJ
Sygehuskost 12 MJ
Sygehuskost 7+9+12 MJ
Tyrkisk kost
Normalkost 7 MJ
Normalkost 9 MJ
Normalkost 12 MJ
Normalkost 7+9+12 MJ
Sygehuskost 7 MJ
Sygehuskost 9 MJ
Sygehuskost 12 MJ
Sygehuskost 7+9+12 MJ
Sygehuskost
Sygehuskost 7 MJ
Sygehuskost 9 MJ
Sygehuskost 12 MJ
Sygehuskost 7+9+12 MJ
Kost til småtspisende
Småtspisende 7 MJ
Småtspisende 9 MJ
Småtspisende 12 MJ
Småtspisende 7+9+12 MJ
Blød kost
Blød kost 7 MJ
Blød kost 9 MJ
Blød kost 12 MJ
Blød kost 7+9+12 MJ
Gratin kost
Gratin kost 7 MJ
Gratin kost 9 MJ
Gratin kost 12 MJ
Gratin kost 7+9+12 MJ
Cremet kost
Cremet kost 7 MJ
Cremet kost 9 MJ
Cremet kost 12 MJ
Cremet kost 7+9+12 MJ
Fedt- og kolesterolmodificeret diæt
Diabetes diæt
Diabetes diæt 7 MJ
Diabetes diæt 9 MJ
Diabetes diæt 12 MJ
Diabetes diæt 7+9+12 MJ
Energireduceret diæt
Normalkost 6 MJ
Normalkost 8 MJ
Normalkost 6+8 MJ
Glutenfri diæt
Normalkost 7 MJ
Normalkost 9 MJ
Normalkost 12 MJ
Normalkost 7+9+12 MJ
Sygehuskost 7 MJ
Sygehuskost 9 MJ
Sygehuskost 12 MJ
Sygehuskost 7+9+12 MJ
Laktosereduceret diæt
Normalkost 7 MJ
Normalkost 9 MJ
Normalkost 12 MJ
Normalkost 7+9+12 MJ
Sygehuskost 7 MJ
Sygehuskost 9 MJ
Sygehuskost 12 MJ
Sygehuskost 7+9+12 MJ
Kaliumreduceret diæt
Normalkost 7 MJ
Normalkost 9 MJ
Normalkost 12 MJ
Normalkost 7+9+12 MJ
Fosfatreduceret diæt
Normalkost 7 MJ
Normalkost 9 MJ
Normalkost 12 MJ
Normalkost 7+9+12 MJ
Kalium- og fosfatreduceret sygehuskost
Værktøjer
Energi- og proteinbehov
Raske voksne
Syge voksne
Syge børn og unge
Ældre
Væskebehov
Ernæringsmæssige risikofaktorer
Monitorering
Kostregistrering
Ernæringsvurderingsskema til ældre
Mad og medicin
Spiseredskaber
BMI – definition
Deklarationsberegneren
Maden
Kostplanlægning
Valg af fødevarer
Normalkost skemaer
Voksne
Gravide
Ammende
Ældre
Raske børn
Særlige forhold
Vegetarisk
Vegansk
Pakistansk
Somalisk
Tyrkisk
Sygehuskost skemaer
Voksne
Gravide
Ammende
Småtspisende
Vegetarisk
Vegansk
Pakistansk
Somalisk
Tyrkisk
Andre skemaer
Blød kost
Gratin kost
Cremet kost
Fedtreduceret diæt (MCT-kost)
Diabetesdiæt
Diabetesdiæt ved dyslipidæmi
Glutenfri kost
Laktosereduceret diæt
Kaliumreduceret diæt
Fosfatreduceret diæt
Antidumping
Portionsstørrelser
Opskrifter
Måltidsmønster
Dagskoster
Mellemmåltider
Ombytningslister
Kostberegning og vurdering
Mad og måltider
Menuplanlægning
Anretning og servering
Brugerinddragelse/-undersøgelse
Modificeret kost i praksis
Teori om modificeret kost i praksis
Erfaringer fra øvrige køkkener
Viborg – Centralkøkkenet
Om Kosthåndbogen
Brugervejledning
Ordforklaring
Gruppen bag Kosthåndbogen
Cookies
Kontakt
Søg
Du er her
Hjem
Persongrupper
Ældre
Raske ældre
Udskriv
Raske ældre
Normalvægt
Overvægt
Er fagligt opdateret i 2018